Foto Locomotiva unui tren de marfă încărcat cu cărbune a deraiat, în Vâlcea. Două tone de motorină s-au scurs pe jos

Data actualizării: Data publicării:
locomotiva oprita
O defecțiune la sistemul de semnalizare a blocat șase trenuri la marginea Capitalei. Foto: IGSU

ACTUALIZARE. Locomotiva deraiată în această dimineață în Vâlcea a fost repusă pe șine. În prezent circulația a fost reluată pe această linie de cale ferată dedicată exclusiv transportului de marfă.

Nu au fost înregistrate victime, iar transportul de călători nu a fost afectat.

„La prima constatare o posibilă cauză este o defecțiune tehnică la un vagon care a angrenat deraierea locomotivei care împingea trenul.

Cauzele producerii accidentului vor fi stabilite ulterior de câtre Agenția de Investigare Feroviară Română-AGIFER”, a transmis CFR.

Locomotiva unui tren de marfă care transporta cărbune a deraiat marți dimineață pe ruta Băbeni-Alunu, în județul Vâlcea. În urma accidentului, rezervorul locomotivei s-a spart şi circa două tone de motorină s-au scurs în sol, au transmis reprezentanţii ISU Vâlcea.

Rezervorul locomotivei și circa două tone de motorină s-au scurs în sol. Foto: ISU Vâlcea
Rezervorul locomotivei și circa două tone de motorină s-au scurs în sol. Foto: ISU Vâlcea

Polițiștii din cadrul Biroului Transporturi Feroviare Vâlcea au fost sesizați marți cu privire la faptul că, pe ruta Băbeni-Alunu, la km 22+020 de metri, o locomotivă aflată în urma unui tren de marfă, compus din 25 de vagoane, încărcate cu cărbune, a deraiat de la o osie.

La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit că în urma incidentului au fost înregistrate doar pagube materiale.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor producerii evenimentului feroviar.

Traficul feroviar este blocat pe ruta Băbeni-Alunu.

”În urma accidentului, s-a spart rezervorul locomotivei şi s-au scurs cca 2 tone motorină în sol. Accidentul feroviar este în localitatea Cernişoara, iar la intervenţie se deplasează 1 autospecială de stingere cu apă şi spumă de la GI Maciuca”, a transmis ISU Vâlcea.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri