Guvernul dă bani pentru Autostrada Moldovei și pentru calea ferată Predeal-Constanța

Data publicării:
Autostrada_1
Lucrărilde asfaltare la Autostrada Moldovei. Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Guvernul alocă bani pentru Autostrada Moldovei, centura orașului Gura Humorului și calea ferată Predeal-București–Constanța. Anunțul a fost făcut joi, la începutul ședinței de Guvern. Pentru fiecare proiect sunt alocate cel puțin 500 de milioane de euro.

Pentru Autostrada Moldovei va fi alocată suma de 600 de milioane de euro.

„O veste bună vine de la Ministerul Transporturilor pentru Autostrada Moldovei: venim cu o finanțare de 600 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiții”, a anunțat premierul Marcel Ciolacu.

O suma asemănătoare va fi alocată pentru lucrarea de la centura orașului Gura Humorului.

„Tot în regiunea Moldovei avem alt proiect rutier important, de peste 550 de miloane de euro – centura de ocolire a orașului Gura Humorului. Este o lucrare care va debloca semnificativ traficul de pe un drum național extrem de circulat din zonă”, a explicat premierul.

Alte fonduri vor fi alocate domeniului feroviar.

„Aprobăm modernizarea secțiunii de cale ferată Predeal – București – Constanța, proiect de 500 de milioane de euro. Asta ne va permite să mergem cu trenul din București la munte și la mare cu o viteză apropiată de ceea ce se întâmplă azi în restul țărilor europene”, a precizat Marcel Ciolacu.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri