Mama Luizei Melencu: Iniţial poliţiştii din Coșoveni mi-au spus că fata putea fi plecată cu un „Făt-Frumos”

Data actualizării: Data publicării:
monica melencu mama luizei melencu
Monica Melencu, mama Luizei Melencu, fata dispărută în aprilie. Foto: captură Digi24

Mama Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, a declarat că poliţiştii din comuna Coşoveni i-au spus de mai multe ori că fiica ei este majoră şi ar putea fi plecată cu un iubit, „cu un Făt-Frumos”.

Luiza Mihaela Melencu, din comuna doljeană Dioşti, a dispărut la mijlocul lunii aprilie după ce a spus familiei că va merge la Caracal pentru a scoate bani de la un bancomat.

Mama Luizei a spus că bunicii fetei au început să se îngrijoreze chiar în ziua dispariţiei pentru că adolescenta nu obişnuia să întârzie când pleca de acasă şi răspundea tot timpul la telefon.

Potrivit mătuşii Luizei Melencu, a doua zi de la dispariţia adolescentei bunicul acesteia a primit un apel telefonic, de la un bărbat, care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.

Mama fetei a precizat că a fost plecată la muncă în străinătate şi a revenit în ţară după dispariţia Luizei, sperând ca fiica ei să fie găsită. Ea a menţionat că de la momentul dispariţiei Luizei şi până acum nu a aflat „nimic concret” de la anchetatori în legătură cu dispariţia fetei, doar că este o anchetă în desfăşurare şi că „nu au nicio pistă”, punctând că a făcut demersuri pentru ca dosarul de dispariţie să fie preluat de DIICOT după ce poliţiştii din Coşoveni i-au spus că fata ar putea fi plecată cu un iubit.

„Întâi am mers la Coşoveni. După două luni ne-am dus la DIICOT Craiova, eu am contactat o avocată şi m-am dus personal la Craiova şi apoi DIICOT-ul a preluat cazul. Dânşii au spus că m-am dus cam târziu, în iunie, deja trecuseră două luni şi jumătate de când dispăruse Luiza, de pe 14 aprilie. M-am dus cam târziu, nu ştiam despre ce e vorba, nu cunoşteam procedurile”, afirmă doamna Melencu, potrivit Agerpres.

luiza-melencu
Foto: arhivă personală Luiza Mihaela Melencu

Poliția din Coșoveni nu ar fi tratat cazul cu seriorizate

Poliţiştii din Coşoveni ar fi spus că Luiza fiind majoră putea pleca împreună cu „un Făt-Frumos”.

„Este majoră, are 18 ani, putea să fi plecat cu vreun iubit, asta au zis cei de la Coşoveni. Repetau într-una, până când am dus cazul la DIICOT, că a plecat cu un Făt-Frumos. Nu numai o dată au spus că are are 18 ani, e majoră. Acum au tratat (cu seriozitate n.r.), de când s-a întâmplat cu Alexandra”, a mai declarat presei mama Luizei Melencu.

Tot referitor la ancheta privind dispariţia Luizei, desfăşurată de poliţia din localitatea Coşoveni, mătuşa fetei susţine că poliţiştii spuneau familiei să aibă răbdare deoarece atunci când vor avea informaţii vor anunţa.

„Cum să ai răbdare să aştepţi veşti despre copilul tău despre care ştii, eşti convins 100% că nu a plecat de bunăvoie? Era o fată care învăţa bine, nu a pus probeleme, nu întârzia atunci când pleca şi răspundea la telefon imediat”, a declarat mătuşa Luizei.

Citește și Casa groazei. Anchetatorii au găsit la locuința suspectului un corp carbonizat. Alexandra a spus la 112 că fusese bătută și violată

Mama Luizei nu a recunoscut lucrurile ce ar putea să aparțină fetei

Întrebată dacă printre obiectele găsite în locuinţa bărbatului din Caracal reţinut în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu sunt şi lucruri ale Luizei, mama fetei dispărute a negat, arătând că i-au fost prezentate bijuterii pe care nu le-a recunoscut şi nu sunt ale Luizei.

„Ieri m-au chemat, mi-au adus şi nişte bijuterii acasă să vedem dacă sunt ale Luizei şi nu, printre ele nu erau”, spune ea, iar astfel are în continuare speranţa că fiica ei poate fi în viaţă.

„Eu aşa vreau, să fie găsită în viaţă, asta e singura speranţă. Voia să urmeze cursuri pentru make-up, să facă şcoala de şoferi, voiam să-i iau maşină”, mai adaugă mama Luizei.

Femeia fost prezentă vineri şi sâmbătă la Caracal, în faţa locuinţei lui Gheorghe Dincă, bărbatul din Caracal arestat preventiv cu acuzaţia de comitere a infracţiunilor de trafic de minori şi viol în cazul dispariţiei Alexandrei Măceşanu.

Cazul Luiza - fata care a dispărut în aprilie, în Caracal

Potrivit unui comunicat al DIICOT transmis vineri, în data de 15 aprilie 2019, lucrătorii Postului de Poliţie Dioşti au fost sesizaţi de o persoană de sex masculin din comuna Dioşti, satul Radomir, judeţul Dolj, cu privire la faptul că nepoata sa (Mihaela Luiza Melencu - n.r.), în vârstă de 18 ani, a plecat în mod voluntar de la domiciliu către municipiul Caracal şi nu a mai revenit.

Pe 18 aprilie, Secţia 4 Poliţie Rurală Coşoveni a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar pe 30 mai, Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova a dispus declinarea dosarului către DIICOT - ST Craiova, în vederea efectuării de cercetări cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, având în vedere că bunicul fetei a fost contactat telefonic, în datele de 15 aprilie şi 19 aprilie, de către persoane necunoscute, care i-au comunicat că fata nu mai doreşte să se întoarcă acasă, fiind pe teritoriul Elveţiei.

Ulterior, în data de 6 iunie, DIICOT Craiova a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracţiunea de trafic de persoane, raportat la împrejurările cauzei, la modul şi mijloacele de săvârşire, la datele personale ale victimei, la locul de unde fuseseră iniţiate apeluri telefonice către familia victimei, considerându-se că sunt indicii temeinice de recrutare a victimei prin răpire/constrângere în scopul exploatării sexuale.

DIICOT face precizarea că în dosarul dispariţiei fetei de 18 ani au fost efectuate cercetări cu privire la faptă, iar din datele existente până în prezent „nu a rezultat vreo bănuială rezonabilă cu privire la identitatea făptuitorilor”.

Procurorii DICOT spun că atât în cazul fetei din Dobrosloveni cât şi în cel al fetei din Dioşti „s-a constatat acelaşi modus operandi (răpire a unei persoane de sex feminin tânără, pieton ce apela la serviciile automobiliştilor ocazionali, inclusiv apeluri telefonice adresate membrilor familiei victimei prin care s-a încercat liniştirea lor sau inducerea unei piste false), precum şi împrejurările de timp şi de loc”.

Editor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri