Medici de la Aleșd, izolați la domiciliu. Coordonator de spitale: Un caz tipic de inconștiență a personalului medical instruit

Data actualizării: Data publicării:
medici de familie
Medicii de familie cer CNAS să își asume că sistemul informatic nu e funcțional și îi afectează în mod direct pe pacienți. Foto: GettyImages

20 de cadre medicale de la Spitalul din Aleșd, în județul Bihor, sunt izolate la domiciliu după ce au tratat un pacient care avea simptome de pneumonie și nu a spus că a intrat în contact cu o rudă confirmată pozitiv cu coronavirus.

Pacientul de 70 de ani a ajuns la spitalul din Aleșd joi, cu simptome de pneumonie.

În urma agravării stării de sănătate a fost transferat la spitalul din Oradea, la secția de terapie intensivă.

În legătură cu acest caz, Gheorghe Carp, coordonatorul spitalelor din Bihor, a declarat la Digi24 că situația de la Aleșd este "un caz tipic de inconștiență a personalului care a fost instruit la nivelul unității sanitare".

"Acolo a fost un lanț de slăbiciuni din partea personalului și a directorului. Li s-a recomandat să lucreze cu personal redus și cu ture de 12 – 24 de ore, dar ei au intrat în ture obișnuite, așa că pacientul a intrat în contact cu trei ture", a declarat Carp.

El a spus că medicii de la Aleșd au avut echipament de protecție, dar, ca măsuri de siguranță, toate persoanele care au intrat în contact cu pacientul respectiv vor fi testate.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri