Medicul de comună lăudat public de Valeriu Gheorghiță a povestit cum i-a convins să se vaccineze chiar și pe antivaxeri

Data actualizării: Data publicării:
medic de familie fivii arghir
Timp de trei zile, Fivii Arghir, medic de familie din comuna Răchiți, județul Botoșani, a vaccinat 180 de persoane. FOTO: Captură Digi24

Medicul de familie din comuna Răchiți, lăudat public de Valeriu Gheorghiță pentru că a organizat singur un minimaraton timp de trei zile pentru vaccinarea anti-Covid, a povestit la Digi24 cum i-a convins să se imunizeze chiar și pe cei care erau total împotrivă.

Timp de trei zile, Fivii Arghir, medic de familie din comuna Răchiți, județul Botoșani, a vaccinat 180 de persoane.

"Un demers extraordinar", a declarat marți coordonatorul campaniei naționale de vaccinare Valeriu Gheorghiță.

"A fost un lucru relativ normal, am avut sprijinul autorităților locale. Am fost ajutată de aistente sociale și asistente comunitare.

Nu spun că nu exista interes, pentru că am avut și pacienți care s-au vaccinat înainte", a spus medicul.

Fivii Arghir a explicat că oamenii optează pentru vaccinare dacă sunt corect informați și dacă au încredere în medicul lor de familie.

"Sunt rezerve din partea celor care nu au avut în familie oameni bolnavi sau nu au trecut ei prin boală, dar persoanele care au fost bolnave sau care au avut în familie oameni bolnavi sunt receptivi la vaccinare.

Sunt persoane pe care nu poți să le convingi, dar când le explici, cel puțin un sâmbure de îndoială se naște. Am avut persoane care erau total împotriva vaccinului, dar în final s-au vaccinat", a povestit medicul.

Potrivit lui Arghir, în vremurile actuale, oamenii chiar și de la țară se informează, dar este important de unde aleg să se informeze.

 

 

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri