Ministrul Sănătății, despre criteriile de carantinare: E un proiect care trebuie discutat la nivel guvernamental, dar și cu specialiști

Data actualizării: Data publicării:
Ioana Mihăilă, noul Ministrul al Sănătății cu masca pe fata la conferinta de presa
Ioana Mihăilă, noul Ministrul al Sănătății. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat la prima conferință de presă de după depunerea jurământului că se așteaptă să lucreze bine cu premierul Florin Cîțu și că își dorește "să facă treabă" în minister. Întrebată ce crede despre modificarea criteriilor de carantinare făcută de fostul secretar de stat, Andreea Moldovan, Mihăilă a răspuns că va discuta acest proiect în Guvern, se va consulta cu specialiștii și abia apoi va emite o opinie în acest sens. 

"Este un proiect (privind carantina din localități - n.r.) care trebuie discutat la nivel guvernamental. Dar, de asemenea, este importantă și părerea specialiștilor care trebuie luată în considerare. Când voi avea ambele păreri, și a specialiștilor și a Guvernului, voi putea să emit o părere", a spus Ioana Mihăilă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Ioana Mihăilă a depus miercuri jurământul în calitate de ministrul al Sănătății

Ioana Mihăilă a depus miercuri seară jurământul pentru funcția de ministru al sănătății. Președintele Klaus Iohannis le-a transmis membrilor Guvernului prezenți la ceremonie să „o sprijine pe noua colegă”. Medicul Ioana Mihăilă a fost propunerea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Decizia a fost luată în ședința din această dimineață a conducerii Alianței, după ce coaliția a pus capăt aseară crizei generate de demiterea lui Vlad Voiculescu.

"Am venit aici să fac treabă și am lucrat bine cu domnul Vlad Voiculescu și mă aștept să lucrez bine și cu domnul Florin Cîțu, așa că mă aștept să comunicăm bine, atâta timp cât amândoi ne orientăm spre aceleași obiective, de reformă”, a declarat Ioana Mihăilă în prima conferință de presă organizată după preluarea mandatului de ministru al Sănătății.

Citește și: Ce l-a întrebat Ioana Mihăilă pe Vlad Voiculescu după nominalizarea ca ministru al sănătății și ce răspuns a primit: „Speră că da”

Ea a precizat că echipa cu care va lucra la minister nu este încă completă: „Echipa este în curs de formare și probabil că în următoarele zile va fi în curs de consolidare. O mare parte din medicii care au ajutat-o pe doman doctor Moldovan vor rămâne alături de noi și mă aștept ca, cu ajutorul lor, să nu existe mari fracturi în cele două metode de a gestiona criza Covid”, a mai transmis Ioana Mihăilă. 

Editor : Alexandra Andronie

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri