Nicușor Dan promite că bucureștenii vor plăti în această iarnă același preț pentru gigacalorie

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan face declarații.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Facebook

Din cauza prețului mare la gaze, costul de producție, distribuție și transport al unei gigacalorii va ajunge la 1.150 de lei în această iarnă, spune primarul general al Capitalei, cu 25% peste nivelul de acum. Bucureștenii vor achita însă tot 346 de lei pe gigacalorie, tarif valabil încă de la 1 aprilie, atunci când prețul gigacaloriei pentru populație s-a dublat.

Pentru ca prețul plătit de locuitori să nu se schimbe, primăria a decis să mărească subvenția. Practic va acoperi 70% din acest cost.  

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: "Prețul de producție este cu 25% mai mult decât prețul de producție de până acum.

Prețul total producție - transport-distribuție, cel care era cu tot cu TVA 860 de lei până acum va deveni 1.150 de lei aproximativ.

Nu este oficial în momentul ăsta, dar el va fi 1.150 de lei, ceea ce înseamnă că asta e întrebarea care preocupă bucureștenii, pe angajamentul nostru de a păstra prețul pentru populație de 350 de lei mai precis 346 de lei gigacalorie, ca din acești 1.150 de lei, cetățenii, bucureștenii vor plăti 350 și PMB 800 în lunile care urmează.  

Subvenția totală pe an pe care Primăria Municipiului București trebuie să o suporte în anul 2023 să fie de 1,5 - 1,6 miliarde de lei".

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri