Video „Niște animale”. Atitudinea revoltătoare a unui medic de la maternitatea Botoșani, unde a murit Alexandra. Ce le-a spus protestarilor

Data actualizării: Data publicării:
medic maternitate botosani
FOTO: Captură video Digi 24

Atitudine revoltătoare a unui medic de la Maternitatea din Botoșani, în urma tragediei în care o tânără gravidă a murit pe patul de spital. Zeci de oameni s-au adunat în fața spitalului, pentru a cere explicații medicilor. Au fost întâmpinați, însă, cu un limbaj revoltător. 

Medic de la Maternitatea din Botoșani: Nu mă interesează! Țipați ca niște animale!

Protestar: Cum poți spune așa ceva? Noi, animale? Dar voi ce sunteți? Mai animale!”

În urmă cu aproximativ o săptămână, Alexandra a ajuns la Maternitatea din Botoşani cu dureri și hemoragie. Era însărcinată în luna a treia. După o perfuzie și un set de analize, ea ar fi fost ignorată de medici toată noaptea, deși le-a transmis mesaje în care spunea că are dureri cumplite.

„Tânăra de 25 de ani nu a beneficiat, timp de aproape şapte ore, de îngrijiri medicale”, se arată într-un raport preliminar întocmit de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani

Medicii legiști au stabilit că Alexandra a murit din cauza unei infecții provocate de sarcina oprită din evoluție.

Managerul interimar al Spitalului Judeţean Botoşani a fost demis. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Botoșani, care a cerut și demisia medicului curant și a celui de gardă care nu au dat dovadă de empatie față de gravida care avea nevoie de ajutor.

„Acest eveniment nu cred că a fost atât de mult legat mai degrabă de o eroare medicală, cât de o lipsă de interes şi empatie. (...) Este clar că lipsa de inacţiune a afectat serios siguranţa acestei femei tinere care, din păcate, dincolo de faptul că a murit, a lăsat şi trei copii fără mamă”, a spus și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri