O consilieră a Gabrielei Firea a condus asociația implicată în ancheta azilelor groazei. Ministerul Familiei: Firea nu e implicată

Data actualizării: Data publicării:
Ministrul Familiei, Gabriela Firea
Ministrul Familiei, Gabriela Firea. Foto: Profimedia Images

O consilieră a Gabrielei Firea a condus pentru o perioadă de timp asociația implicată în ancheta privind căminele de lângă București unde bătrânii erau abuzați și ținuți flămânzi. Ministerul Familiei transmite însă că acea consilieră a demisionat în martie 2022, iar Firea nu are nicio legătură și nicio informații despre acest caz, singura relație dintre cele două fiind de " prietenie și colegialitate".

"Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse nu are atribuții pentru acreditarea și/sau controlul căminelor de bătrâni și/sau a centrelor pentru persoane cu dizabilități. Domeniul de activitate al asociației menționate, îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilități, nu intră în atribuțiile ministerului", precizează Ministerul Familiei.

Potrivit instituției, ministrul Gabriela Firea nu este implicată în acest caz și nu are cunoștință de activitatea centrelor și a asociației menționate în această anchetă.

Singura legătură cu ministrul este faptul că în conducerea acestei asociații a făcut parte, pentru o scurtă perioadă de timp, unul dintre consilieri, potrivit sursei citate.

"Informațiile puse la dispoziția ministrului și a ministerului de către doamna G. L. au fost că nu mai ocupă funcția NEREMUNERATĂ de vicepreședinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, demisia având loc în luna Martie 2022, la scurt timp după angajarea la minister.

Acest lucru a fost probat cu cererea de demisie depusă de doamna G. L. și înregistrată la sediul asociației respective cu nr. 248/21.03.2022.

De asemenea, doamna G. L. a informat instituția că nu a urmărit modul în care asociația a dus la îndeplinire solicitarea sa, demisia fiind un act unilateral. Doamna G. L. a precizat că a aflat cu surprindere, abia când a fost contactată de jurnaliști la finalul anului 2022, că încă figura în acest Consiliu Director.

Imediat după a solicitat explicații din partea conducerii asociației și a cerut urgentarea punerii în aplicare a cererii de demisie.

În prezent, din informațiile pe care le deținem, doamna G. L. nu mai figurează printre membrii Consiliului Director al Asociației.

Doamna ministru Gabriela Firea nu are legătură cu centrele menționate în ancheta respectivă și nici cu asociația. Afirmațiile privind legătura dintre ministrul Gabriela Firea și doamna G. L., alta decât cea de prietenie și colegialitate, sunt tendențioase și au rolul de a deforma realitatea", precizează Ministerul Familiei.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri