O femeie și-a prins piciorul într-un trotuar rulant din aeroportul din Bangkok și a rămas fără el

Data actualizării: Data publicării:
O femeie și-a prins un picior într-o bandă rulantă, într-un aeroport din Bangkok
Toate benzile rulante ale aeroportului internațional din Bangkok şi-au suspendat serviciul în timp ce se investighează cauza incidentului. Foto: Profimedia

O femeie thailandeză în vârstă de 57 de ani a rămas fără un picior după ce şi l-a prins într-un trotuar rulant de pe un aeroport internaţional din Bangkok, relatează CNN.

Directorul aeroportului internaţional Don Mueang, Karant Thanakuljeerapat, a declarat că incidentul a avut loc în jurul orei locale 8:27 (19:27 ET), în coridorul sudic al terminalului de pasageri pentru zboruri interne.

În cadrul unei conferinţe de presă de joi, Karant a declarat că femeia, care călătorea spre oraşul sudic Nakhon Si Thammarat, a avut un  accident „grav” la capătul unui trotuar rulant, după ce piciorul ei stâng a rămas prins în capăt.

Medicii au intervenit rapid, iar femeia a fost transferată la cel mai apropiat spital, deşi gravitatea rănilor a dus la amputarea piciorului până la genunchi, a precizat Karant. De atunci, femeia a fost transferată la Spitalul Internaţional Bumrungrad, una dintre cele mai bune unităţi medicale din ţară, a adăugat directorul.

Numele femeii nu a fost precizat de autorităţi, însă fiul ei, Krit Kittirattana, a publicat un comunicat pe Facebook în care a descris accidentul ca fiind „sfâşietor”.

El a precizat că mama sa a fost operată, dar că încă se confruntă cu riscurile unor potenţiale complicaţii şi că medicii urmăresc îndeaproape orice semn de infecţie.

„Mama mea a continuat să arate că este puternică, prin expresia feţei şi vocea ei. Dar în adâncul sufletului ştim că inima ei este frântă de când şi-a pierdut brusc piciorul”, a scris el. El a adăugat că familia a cerut imagini de pe camerele de supraveghere ale accidentului.

Karant, directorul aeroportului, a declarat că Airports Of Thailand (AOT), compania de stat care operează aeroporturile din întreaga ţară, va acoperi toate cheltuielile medicale şi va oferi despăgubiri.

Toate benzile rulante ale aeroportului şi-au suspendat serviciul în timp ce se investighează cauza incidentului şi inginerii fac verificări de siguranţă, a adăugat el.

„Cauza incidentului este încă în curs de investigare pentru a se stabili faptele. S-ar putea să fie nevoie să înfiinţăm o comisie de anchetă la care să se alăture persoane din exterior pentru a obţine imparţialitate şi transparenţă”, a spus el. Karant s-a abţinut să spună vreo concluzie preliminară în acest stadiu.

Cu toate acestea, directorul a avut cuvinte de apreciere în ceea ce priveşte întreţinerea şi verificările de rutină ale aeroportului şi a declarat că trotuarul rulant a fost în funcţiune timp de 39 de ani.

Unul dintre cele două aeroporturi internaţionale din Bangkok, Don Mueang este situat în partea de nord a capitalei. Acesta a fost anterior principalul aeroport al oraşului până la deschiderea, în 2006, a noului şi mai marelui aeroport Suvarnabhumi.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri