Pandele îl atacă dur pe Vasile Bănescu: „Fiecare fariseu pe limba lui piere. S-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el”

Data actualizării: Data publicării:
Florentin Pandele
Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care îl atacă pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române. FOTO: Facebook/ Florentin Pandele

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a postat un mesaj pe pagina de Facebook prin care îl atacă pe purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu. Edilul spune despre acesta că este un individ care „se crede o instituție independentă și și-a „descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici”.

„Fiecare fariseu pe limba lui piere. La noi în popor, pe lângă atâtea proverbe, care mai de care mai sugestive, există și o zicere cum că „dă ca surda-n tobă”. Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, acest individ care se crede o „instituție independentă”, sau mai bine zis „dependentă de altă instituție”, și-a descoperit de câteva zile și vocația de instanță morală, de la înălțimea căreia, înveșmântat în straie #rezist, dă sentințe în societate pe seama dramelor unor bătrâni chinuiți de niște netrebnici!”, a scris primarul pe Facebook. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

El a continuat atacul și a adăugat că „la prima vedere, ai putea zice că s-a trezit cetățeanul vigilent și revoltat din el, care săracul nu mai are somn de câteva zile din cauza nenorocirilor prezentate de întreaga presă scrisa, vorbita și vizualizată din România.”.

Pandele a mai scris că „purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist”.

„Cu sau fără voie de la superiorii săi ierarhici (pe linie bisericescă), iar în cazul acesta tăcerea poate fi interpretată drept o formă de încuviințare, și în mod clar cu sprijin și inspirație din alte instituții, altele decât Biserica, purtătorul de cuvânt al B.O.R. s-a transformat în vârf de lance al curentului așa-zis progresist, astfel că nu va mai mira pe nimeni dacă în viitor se va ralia și altor cauze, împotriva familiei tradiționale, a propriei credințe și, de ce nu?, împotriva Patriarhului”, mai adaugă edilul.

Primarul orașului Voluntari a mai continuat spunând că „pe mările și oceanele lumii, a navigat alături de tot felul de oameni, iar de la unii a avut multe de învățat”, în timp ce „de la alții a avut de ce să se ferească”: „Acum însă nu pot să nu mă gândesc cum de peste 2000 de ani diverși farisei se chinuie să dărâme Biserica lui Hristos, iar simplii credincioși li se împotrivesc din toate puterile, cu spor!”

Pandele a încheiat postarea cu două proverbe românești: „Cine sapă groapa altuia, cade singur în ea”!, adâugând că „probabil că justițiarul-trompetă își dorește ca actualul primar general să mai stea cel puțin încă un mandat, convins fiind că acesta va „deturna” fondurile de la ONG-urile hashtag-iste către B.O.R.” și „Nu mor caii când vor câinii”, insoțite de „Doamne, iartă-mă, dacă am căzut în păcat!”.

Nu este singurul atac al primarului la adresa lui Vasile Bănescu. În urmă cu câteva zile el a acuzat că a fost lansată „o campanie împotriva Gabrielei Firea”, soția sa, după dezvăluirile din presă și informațiile procurorilor DIICOT despre cazul azilului de bătrâni din orașul pe care îl administrează. El spunea atunci că mesajul purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, privind acest scandal este precum „postarea unui membru USR” și preciza că Bănescu a lansat „un atac voalat la adresa Gabrielei Firea”.

Totodată, edilul a cerut intervenția Patriarhului Daniel. 

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri