Părinții tinerei care a murit în accidentul din 2 Mai au aflat de la pompele funebre că fata lor a murit. Ce spune poliția

Data actualizării: Data publicării:
masina implicata in accident rutier inconjurata de politisti
Accident mortal provocat de un tânăr șofer care luase droguri. Foto: editiadesud.ro

Părinții tinerei ucise în accidentul grav din 2 Mai de sâmbătă dimineața, comis de un șofer drogat, spun că poliția nu i-a contactat pentru a anunța decesul fiicei lor. Președintele sindicatului Europol, Cosmin Andreica, spune că fie e vorba despre o eroare a polițiștilor, fie aceștia erau ocupați să obțină dovezi pentru arestarea preventivă a autorului accidentului și nu au avut timp.

ACTUALIZARE 12 40 Conducerea Poliției spune că, la o oră de la momentul accidentului, mama fetei care a murit a fost sunată de vărul tinerei, care era și el în grupul de tineri loviți de șoferul drogat. Lângă acesta era și șeful serviciului rutier din Constanța, care a asistat la această discuție, potivit poliției.

De asemenea, tânărul și-a sunat și mama să anunțe accidentul, mai spune Poliția Română.

În cazul celei de-a doua victime, un tânăr de 21 de ani, Poliția a avut nevoie de 9 ore pentru a lua legătura cu familia, deoarece în bazele de date ale Poliției nu exista niciun număr de telefon al rudelor.


„Dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat acolo, vorbim de un accident cu foarte multe victime. Deci probabil vorbim despre toți polițiștii care erau în acel moment de serviciu care au fost implicați în acea activitate, atât cu privire la realizarea cercetării la fața locului, cât și pentru celelalte acte de urmărire penală. E de văzut și de verificat, nu am informații cu privire la motivul pentru care părinții nu au apucat să fie anunțați, dacă e vorba de o greșeală a colegilor sau pur și simplu nu au avut timpul necesar”, a spus Andreica.

„Toți erau implicați în activitatea de documentare a acestui caz, pentru că e clar că vom vorbi și despre măsuri preventive, de arestare, motiv pentru care probatoriul trebuie să fie unul consistent și îndestulător”, a explicat el.

Conform procedurii, polițiștii de la IPJ Constanța ar fi trebuit să anunțe IPJ Brașov, de unde era familia fetei, iar aceștia ar fi trebuit să anunțe mai departe familia.

Părinții tinerei care a murit în accidentul cumplit spun că au aflat de la o firmă de pompe funebre și de la un văr al ei ce s-a întâmplat cu fiica lor.

„Mulţumim Poliţiei Române. Nu m-a contactat nimeni să ne spună: „fata dumneavoastră a păţit ceva”. De aici de la pompe funebre ne-au spus. Poliţia, nu. Aseară m-am apucat să caut eu, numere de telefon, pe internet, la Mangalia, de la Mangalia vă fac la…Am aflat că a murit de la vărul ei care a scăpat fără nicio vânătaie, doar cu speritura. Ieri dimineaţă am intrat în Bucureşti, veneam de la serviciu”, a mai spus tatăl tinerei.

Doi tineri au murit, sâmbătă dimineață, în localitatea 2 Mai din Constanța, după ce un șofer de 19 ani, drogat, i-a lovit din plin și a plecat, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Alți 3 tineri au ajuns la spital cu răni grave în urma impactului. Tânărul, care consumase 3 tipuri de droguri, a fost reținut pentru 24 de ore.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri