Patru albanezi într-un Mercedes au intrat în vama Jimbolia și au oferit direct polițistului 1.000 de euro. La refuz, au plusat

Data publicării:
1600843101293-9578-S4
Sursa foto: Poliția de Frontieră

Patru albanezi au fost prinși în flagrant la Punctului de Trecere al Frontierei Jimbolia în timp ce încercau să ofere suma de 1.000 de euro pentru a nu fi luate măsurile legale ca urmare a neîndeplinirii condițiilor de intrare în România.

În data de 22.09.2020, în jurul orei 11.00, s-au prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Jimbolia, pe sensul de intrare în ţară, într-un autoturism Daimler Chrysler înmatriculat în Albania, patru cetăţeni albanezi.

Cu ocazia verificării documentelor de călătorie şi a condiţiilor legale de intrare în ţară de către poliţistul de frontieră, unul dintre cetăţenii albanezi a introdus într-o agendă suma de 1.000 de euro şi a oferit-o acestuia. Întrebat despre existența sumei de bani, cetățeanul albanez a declarat că aceasta este pentru a trece cu vederea faptul că cei patru nu au documentele necesare pentru a justifica scopul călătoriei și pentru a li se permite intrarea în țară, arată un comunicat al instituției.

Polițistul de frontieră i-a adus la cunoștință persoanei faptul că fapta sa constituie infracțiune, context în care cetățeanul albanez a insistat, spunând chiar că poate oferi în plus suma de 500 de euro cu titlu de mită, pentru ca polițistul de frontieră să le permită continuarea călătoriei.

Polițistul de frontieră a refuzat suma de bani și împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante. Faţă de cei patru albanezi s-a luat măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României, iar procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față săvârșirea infracțiunii de dare de mită, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale care se impun.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri