Peste 2.000 de șoferi au rămas fără permis în doar 2 zile. Motivul pentru care au fost suspendate mai mult de jumătate din permise

Data publicării:
politist rutiera bucuresti
Polițist de la Brigada Rutiera. FOTO: Facebook Politia Română

Poliţiştii rutieri au reţinut 2.074 de permise de conducere, dintre care 1.105 pentru depăşirea limitei legale de viteză, la sfârşitul săptămânii trecute.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 20.307 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7.625 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 3.762 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către conducătorii auto, 116 pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către pasageri, precum şi 51 de sancţiuni pentru neutilizarea centurii sau dispozitivelor de siguranţă omologate de către minorii sub 14 ani, potrivit unui comunicat al IGPR, citat de Agerpres.

Poliţiştii au întocmit 303 dosare penale, 203 din acestea fiind întocmite pentru încălcări ale regimului circulaţiei pe drumurile publice.

De asemenea, au fost retrase 544 de certificate de înmatriculare.

Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea depăşirii regimului legal de viteză pe drumurile publice şi pentru informarea conducătorilor de autovehicule cu privire la necesitatea utilizării centurilor sau a dispozitivelor de siguranţă omologate.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri