Poate evita Mario Iorgulescu răspunderea penală prin transfer? Procurorul general: Poate doar să facă puţină condiţie fizică

Data actualizării: Data publicării:
mario crop

Anchetatorii nu aveau la dispoziție nicio pârghie legală pentru a împiedica transferul lui Mario Iorgulescu la o clinică din străinătate, explică procurorul general Bogdan Licu. El a subliniat că deplasarea nu ar putea să îl scutească de o eventuală răspundere penală, deoarece „nimeni nu poate fugi”.

„Am vorbit cu colegii de la Parchetul Tribunalului Capitalei. Starea dânsului de sănătate este una foarte precară. Procurorul nu putea împiedica, nu aveam nicio pârghie să împiedicăm scoaterea lui din țară, transferul la o altă unitate spitalicească, unde familia a considerat că este îngrijit mai bine”, a declarat Bogdan Licu.

Procurorul general interimar a mai subliniat că nu puteau fi dispuse măsuri preventive „într-o astfel de situație și în acest caz”. Reprezentanții Spitalului Elias din Capitală, unde a fost internat până luni Mario Iorgulescu nu au transmis încă o informare oficială cu privire la transferul tânărului în străinătate.

Întrebat dacă Mario Iorgulescu ar putea, prin transferul în altă țară, să fugă de răspunderea penală, Bogdan Licu a răspuns: „Viaţa ne-a demonstrat că în societatea de azi nimeni nu poate să fugă de răspunderea penală. Poate doar să facă puţină condiţie fizică”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au anunțat oficial, luni, că Mario Iorgulescu este urmărit penal pentru ucidere din culpă și conducerea sub influența alcoolului, subliniind că ancheta penală continuă, chiar dacă tânărul a fost transferat la o clinică din străinătate.

Medicii de la Spitalul Elias au anunțat că, la cererea familiei și contrar recomandărilor cadrelor medicale, Mario Iorgulescu a fost transferat pentru tratament, luni dimineață, la un spital din străinătate.

„În cursul dimineții de astăzi (23 septembrie 2019), la cererea expresă a familiei și contrar recomandărilor medicale, pacientul Mario Iorgulescu a părăsit Spitalul Elias în vederea continuării tratamentului într-o țară din UE”, au informat reprezentanții Spitalului Elias.

Potrivit sursei citate, instituțiile abilitate au fost informate în acest sens. Medicii nu au precizat în ce țară a fost transferat tânărul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri