Polemică între Carmen Dan și Codruța Kovesi. Misterul adresei de la MAI, trimise cu Poșta militară

Data publicării:
carmen dan_MAI_DINAMO_10_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Pjoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de interne și procurorul-șef al DNA sunt într-o polemică legată de soarta a doi polițiști detașați la DNA. Ministrul spune că a cerut de marți retragerea celor doi de la DNA, numele lor fiind vehiculate în scandalul înregistrărilor, dar procurorul-șef al DNA spune că nu a primit solicitarea oficială, cel puțin până miercuri seară, când a ieșit în conferința de presa.

„Am vorbit despre o măsură justă pe care eu, Ministrul de Interne, eu, ca ministru, reprezentând până la urmă angajatorul direct, am considerat că este cazul să o iau. Ce pot să spun cu siguranţă, fără nicio intenţie de a analiza sau de a comenta ce spune procurorul-şef al DNA este că acea adresă a fost scrisă, datată, cu data de 13, atunci a ieşit de la semnat, de la mapă, şi ea a fost expediată către DNA cu poşta militară. Cu acel mijloc de poştă foarte sigur. Că nu a primit-o doamna procuror-şef aş prefera să nu comentez”, a declarat ministrul Carmen Dan.

Procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Laura Codruţa Kovesi, a afirmat, miercuri, că nu a primit nicio solicitare oficială de la ministrul de Interne privind revocarea a doi poliţişti de la Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, ca urmare a înregistrărilor apărute în presă.

„Nu am primit niciun fel de solicitare oficială. Până la ora la care am început această conferinţă de presă nu a fost înregistrată această solicitare. Am luat la cunoştinţă de ea din spaţiul public”, a declarat Kovesi în conferinţa de presă.

Ea a adăugat că îi va da un răspuns ministrului de Interne după ce va primi o solicitare oficială.

„Sunt procuror-şef al DNA. De fiecare dată am răspuns instituţional, n-am răspuns prin intermediul presei. Permiteţi-mi ca şi de data aceasta să-i răspund doamnei Carmen Dan instituţional, atunci când voi citi solicitarea, voi vedea ce motive a invocat, am să răspund dnei ministru şi atunci am să pot să fac public şi răspunsul. Nu aş vrea să-i dau răspuns prin intermediul jurnaliştilor. Deci nu cunosc ce motive a avut la bază, ca atare nici nu pot să vă spun ce decizie voi lua până nu voi citi acea solicitare”, a afirmat Kovesi.

Citiți și: 

Replică pentru Carmen Dan. Kovesi: Îi voi răspunde instituţional

Ce a declarat Codruța Kovesi la prima conferință de presă susținută la sediul DNA 

Ministrul de Interne Carmen Dan cere revocarea celor doi ofițeri nominalizați de Vlad Cosma

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri