AEP va prelungi perioada de înscriere pentru votul prin corespondenţă cu patru zile

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - ALEGERI PARLAMENTARE 2016
FOTO: Inquam Photos + George Calin

Autoritatea Electorală Permanentă va prelungi cu încă 4 zile perioade de înscrieri a cetăţenilor cu drept de vot străinătate la alegeri, a declarat Constantin Mituleţu-Buică pentru DigiFM.

Doar 30 000 de cetăţeni s-au înscris pe site-ul votstrăinătate.ro pentru a vota prin corespondenţă sau pentru a opta pentru o secţie de votare. „Este un număr dezamăgitor de mic”, a declarat preşedintele AEP la DigiFM. Mituleţu mai spune că vor fi deschise 900 de secţii de vot în străinătate.

Propunem prelungirea de pe 11, până pe 15 inclusiv, cu patru zile. De ce e foarte mic timpul? Pentru că din calculele făcute cu Poșta Română, nu ar ajunge votul prin corespondență la cetățean și, totodată, din discuțiile cu Ministerul Afacerilor Externe, cu șefii misiunilor diplomatice, nu ar fi timp suficient să găsească locațiile și să crească numărul secțiilor de votare. Vorbim totuși de aproape patru zile de funcționare a unei secții de votare în străinătate”, a mai spus Mituleţu.

Știm cu toții că au fost, în această perioadă, în august, concediile românilor care se aflau în România. Eu sunt convins că cetățenii au luat la cunoștință într-un număr foarte mare și sunt convins că numărul de înregistrări va crește începând din acest weekend deoarece, din informațiile noastre, ei ar fi revenit în străinătate, fie la job, fie la studii”, a concluzionat preşedintele AEP.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri