Amnistie și grațiere. Klaus Iohannis: O astfel de OUG ar declanșa o criză politică fără precedent

Data actualizării: Data publicării:
klaus iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că o eventuală ordonanță de urgență pe tema amnistiei și grațiere ar fi o catastrofă pentru România și ar declanșa o criză politică fără precedent. Șeful statului a făcut apel la „politicienii lucizi din PSD” să împiedice adoptarea unui astfel de act normativ.

Preşedintele a declarat că amnistia şi graţierea au fost teme ale OUG 13 la începutul anului 2017 şi au dus la manifestări foarte ample din partea românilor, însă există semnale că PSD nu a renunţat la idee.

”Ar fi o catastrofă, ar declanşa o criză politică fără precedent în România”, a averizat Klaus Iohannis.

”Fac apel la politicienii din PSD care sunt lucizi ca să întreprindă orice consideră ei pentru ca o astfel de ordonanţă să nu fie adoptată în Guvern”, a mai declarat preşedintele Iohannis.

Declarația a fost făcută presei după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, într-o ceremonie publică, Legea privind realizarea Autostrăzii Iaşi-Târgu, în prezenţa reprezentanţilor celor două asociaţii civice ieşene care militează pentru autostradă, dar şi a parlamentarilor care au iniţiat proiectul. N-au fost prezenți însă politicieni PSD, nici din Parlament, nici din Guvern.

Citiți și: 

Klaus Iohannis, atac dur la PSD: E o guvernare antiromânească

Întrebat despre decizia sa în privința remanierii Guvernului și dacă se teme de o reclamație la CCR din partea PSD, Klaus Iohannis a spus: „Mie nimeni nu-mi poate da niciun ultimatum. Fiți siguri că tot ce fac e constituțional”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri