C. T. Popescu, la Digi24: Există o singură listă cu un singur candidat la europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
stampila buletin de vot foto roaep ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că „acest accident al democraţiei, care e majoritatea PSD, nu a fost posibil pentru că mulţi oameni au fost să voteze PSD, ci marea diferenţă a fost că ceilalţi nu s-au dus la vot”. „Arată ca ne-am relaxat prea repede sau am crezut că politica nu ne priveşte”, a adăugat şeful statului. „Nu ştiu de ce a spus preşedintele că a adormit spiritul civic”, a replicat gazetarul Cristian Tudor Popescu. El a subliniat că la votul care se apropie se pot concretiza acţiunile civice.

„În 2017 au ieşit în stradă 600.000 de oameni, nu înseamnă că nu a existat spirit civic, au ieşit vara trecută 130.000 de oameni, în 10 august.

Ies magistraţii de atâtea luni de zile, şi acum încearcă jandarmii ca şi în 10 august să îi împiedice pe magistraţi să îşi mai manifeste nemulţumirea. Toate gesturile de solidaritate ale altor categorii profesionale - actori, filologi – arată că există spirit civic în România.

Nu ştiu de ce spune preşedintele că a adormit spiritul civic.

Problema e că, cu o putere ca asta cum e PSD – ALDE nu poţi să faci mare lucru cu demonstraţiile şi cu acţiunea civică, pentru că sunt nişte brute care nu ţin seama de nimic, care nu au educaţie democratică, nu au cultură democratică, merg înainte. E greu să lupţi cu astfel de indivizi cu astfel de mijloace democratice.

Dar există votul şi el se apropie, şi acolo se pot concretiza aceste acţiuni civice şi pot avea efect în aceste alegeri, în care sunt nişte liste cu nişte nume pentru Bruxelles.

Cred că există o singură listă cu un singur candidat în aceste alegeri, o listă cu candidatul România pentru Bruxeles, România pentru Europa, să se ducă România la Bruxelles, să fie candidatul România în Europa sau nu.

Acum, partidele din România sunt clar separate, după părerea mea. Cu toate au metehne, corupţie, probleme, dar e o diferenţă fundamentală: există partide care vor să scoată România din Europa şi partide care nu vor asta. Asta se votează în 26 mai”, a explicat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri