Calendarul învestirii Guvernului Orban 2. Când va fi dat votul în plen

Data actualizării: Data publicării:
Guvernul Orban I
Sursă foto: captură Facebook / Guvernul României

Birourile Permanente reunite au slabilit calendarul învestirii Guvernului Orban 2. Astfel, audierile miniștrilor în comisii vor avea loc în 17, 18 și 19 februarie, iar votul în plen a fost programat în pe 24 februarie, la ora 16.00, a anunțat premierul interimar Ludovic Orban.

„Birourile Permanente, dominate de majoritatea PSD, au stabilit un calendar pentru procedura de învestire a Guvernului. În urma acestui calendar, audierile miniștrilor se vor desfășura săptămâna viitoare, pe 17, 18 și 19, urmând ca votul în plenul camerelor reunite pentru învestiurea Cabinetului să se desfășoare luni, 24 februarie, începând cu ora 16:00. E un calendar prin care, evident, se respectă regulamentul, adică termenul maxim de 15 zile, dar este un calendar lent, care arată o tendință de tergiversare din partea Birourilor Permanente dominate de PSD. Miniștrii vor fi pregătiți și se vor prezenta la audieri”, a anunțat Ludovic Orban.

Declarația vine după ce Orban a depus la Parlament, lista miniștrilor ce vor face parte din noul Guvern. Sunt aceiași miniștri din Guvernul demis prin moțiune de cenzură.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri