Sari la conținut

Călin Popescu Tăriceanu, înscris oficial în cursa pentru preşedinţia României. Cine este contracandidatul de care se teme?

Fostul premier şi-a depus candidatura cu puţin timp în urmă, la Biroul Electoral Central. Călin Popescu Tăriceanu este încrezător că va ajunge în turul doi al alegerilor prezidenţiale, alături de Victor Ponta. După ce a semnat documentele în faţa reprezentantului Biroului Electoral Central, Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit că este pentru el un moment emoţionant, fiind prima dată într-o astfel de postură, de candidat la Preşedinţia României şi a adăugat că a fost un efort foarte mare din partea celor care l-au sprijinit.

Întrebat cine este contracandidatul de care se teme cel mai mult, Călin Popescu Tăriceanu a spus că toți sunt puternici. „Cu toții sunt puternici, sigur că cei care au în spate structuri puternice politice au un avantaj. Efortul meu va trebui să fie unul înzecit. Dar ce este mai important este forța ideilor. În postura de favorit în turul I, sondajele îl dau pe Victor Ponta. Victor Ponta cel mai puternic contracandidat”, a declarata Călin Popescu Tăriceanu. 

Tăriceanu a afirmat că, din păcate, o parte din semnăturile pe care le-a strâns în primă fază nu au putut fi folosite, deoarece erau sub sigla Partidului Liberal Reformator.

”Încă în justiţie trenează înregistrarea partidului şi de aceea o parte din semnături nu am putut să le folosim. Am depus peste 272.000 de semnături astăzi şi ne-am îndeplinit obiectivul”, a afirmat Tăriceanu. Potrivit acestuia, ceea ce contează mai departe este focalizarea pe mesajul pe care doreşte să îl transmită electoratului şi pe necesitatea ca România să facă nu numai o schimbare de regim, firească, după încheierea mandatului lui Traian Băsescu.

”Eu cred că România are nevoie de mai mult, are nevoie de un proiect de ţară, un proiect ambiţios care să o ducă pe locul pe care îl merită”, a precizat Tăriceanu, adăugând că proiectul său politic se intitulează ”România, a şaptea putere a Europei”. El a spus că doreşte să dea un mesaj ”clar şi de seriozitate, care să câştige încrederea electoratului”.

”Nu are importanţă scorul, depinde şi de performanţa celorlalţi, fără îndoială. Cel mai probabil, aş spune că peste 20 de procente adunate vor fi suficiente, corelate cu evoluţiile celorlalţi contracandidaţi, ca să intru în turul doi”, a explicat Tăriceanu.

Despre Elena Udrea, Tăriceanu a precizat că susţinerea preşedintelui Traian Băsescu pentru liderul PMP o face şi să câştige, dar şi să piardă.

”Ceea ce este deranjant şi, mai mult, este ilegal este modul în care actualul preşedinte se comportă, în dispreţul Constituţiei şi al legilor, care în mod normal îl obligă la o atitudine neutră şi echidistantă faţă de toţi actorii politici, iar, prin ceea ce face, demonstrează că zi de zi încalcă Constituţia”, a mai declarat Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu şi-a mai exprimat speranţa că alegerile se vor desfăşura corect, precizând că ar fi dezonorant ca în România să asistăm la fraude în alegeri, cum se întâmplă în ţările din lumea a treia.

Pe aceeași temă