Dan Barna îi cere demisia lui Dăncilă: "Guvernarea PSD-ALDE a eșuat. Am avut trei prim-miniștri în trei ani"

Data publicării:
dan barna
Foto: InquamPhotos/George Călin

Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut premierului Viorica Dăncilă să-și prezinte demisia, explicând că guvernarea PSD-ALDE a eșuat. Barna l-a criticat și pe liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că "a stat la masă cu Dragnea și acum încearcă să scape de nota de plată".

“Îi cer doamnei Dăncilă să-și dea demisia pentru că astăzi și-a pierdut majoritatea parlamentară. Dacă doamna Dăncilă va veni în Parlament pentru un nou vot de încredere, cu siguranță USR va vota împotrivă așa cum am făcut-o în cazul tuturor guvernelor pe care PSD le-a propus după 2016", spune Barna într-o declarație de presă.

Totodată, liderul USR cere partidelor parlamentare să accepte un acord care să permită organizarea de alegeri anticipate.

"De trei ani, majoritatea PSD-ALDE își bate joc de votul dat de români în 2016. Am avut trei prim-miniștri în trei ani și am ajuns la 74 de miniștri. La Educație, un domeniu cheie pentru dezvoltarea României, am avut 7 miniștri în mai puțin de trei ani. În continuare nu avem nicio autostradă care să unească regiunile istorice și niciun singur spital regional. Guvernarea PSD-ALDE a eșuat", mai spune Barna.

Barna despre Tăriceanu: "A stat la masă cu Dragnea și acum încearcă să scape de nota de plată"

Totodată, și Călin Popescu Tăriceanu a fost criticat dur de Barna, acesta din urmă acuzându-l pe liderul ALDE că "i-a trădat rând pe rând pe cei care i-au fost tovarăși de drum" și că "trebuie să plătească pentru această guvernare".

"Chiar dacă iese astăzi de la guvernare, domnul Tăriceanu trebuie să plătească pentru această guvernare. A stat la masă cu Dragnea și acum încearcă să scape de nota de plată. Nu este prima dată când face asta. De-a lungul carierei sale, domnul Tăriceanu i-a trădat rând pe rând pe cei care i-au fost tovarăși de drum. A trădat PNL-ul în anii 90, l-a trădat mai apoi pe Băsescu după ce acesta îl numise prim-ministru, a trădat din nou PNL-ul după ce partidul nu l-a mai susținut în funcția de președinte. Acesta este Tăriceanu, un om politic care reprezintă atât de bine felul în care s-a făcut politică în România în ultimii 30 de ani. Ceea ce se întâmplă astăzi este încă un motiv pentru care România are mare nevoie de oameni noi în politică.”, mai spune liderul USR.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri