Cine sunt „prostănacii” din PSD? Răspunsul lui Călin Popescu Tăriceanu

Data publicării:
180327_tariceanu_CENTENAR_12_INQUAM_Photos_Octav_Ganea_
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Călin Popescu Tăriceanu a susținut luni seară că nu are de gând să rupă coaliţia PSD-ALDE, adăugând că el crede că şi Liviu Dragnea este de aceeaşi părere. Liderul ALDE i-a numit „prostănaci” pe unii membri PSD pentru că s-au grăbit să facă declarații.

180130_INTALNIRE_ROMANIA_30 tariceanu_003_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Eu cred că nu”, a răspuns Tăriceanu, întrebat dacă cei care încearcă să spargă coaliţia vor reuşi.

Am o oarecare experienţă în politică. Sigur, în USL nu am fost atât de implicat la nivelul deciziilor, aveam o poziţie mai retrasă în PNL atunci... dar în ceea ce priveşte modul în care funcţionat alianţa PNL-PDL ştiu multe... O alianţă şi o coaliţie poate să funcţioneze atâta vreme cât există încredere între parteneri”, a spus liderul ALDE, potrivit News.ro.

„Mai sunt şi nişte prostănaci care mai intervin din partide, am observat la PSD, unii care s-au repezit cu capul înainte să facă tot felul de comentarii care mai de care mai virulente şi mai agresive şi sigur că lucrurile astea nu fac decât să deterioreze şi mai mult atmosfera şi în final să dea şi mai multă apă la moară celor care se gândesc: dom'le, e ceva, dar când văd aceste declaraţii au motive să creadă că e mai mult decât o mică problemă”, a afirmat Tăriceanu.

El a spus că această coaliţie va merge mai departe, existând o responsabilitate comună.

„De ce cred că va merge coaliţia mai departe: pentru că noi, în fond, mă refer la PSD şi la ALDE, ne-am angajat în faţa românilor la un program politic şi economic. Programul politic a fost clar, să facem o reformă în justiţie şi să revenim la statul de drept, cu alte cuvinte să punem capăt tuturor abuzurilor, şi avem şi un program economic care înseamnă creştere economică, bunăstare pentru români, adică salarii, pensii mai mari (...) Deci avem nişte lucruri la care ne-am angajat şi eu cred că avem această responsabilitate, în pofida unor momente în care pot să apară diferenţe de analiză, şi acest lucru nu e nimic grav, pentru că eu consider că între prieteni şi între partneri poţi să discuţi fără ca celălalt să-ţi trântească uşa în nas şi să-ţi spună: eu plec. Nu, pentru că avem o responsabilitate comună, dar constatăm că avem o diferenţă de abordare, hai să spunem care este soluţia de care avem nevoie ca să depăşim acest moment şi să merge mai departe”, a mai declarat Tăriceanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri