Oficial: Tăriceanu și Ponta se despart. Pro România a convocat Congres pentru întreruperea fuziunii cu ALDE

Data publicării:
calin popescu tariceanu si victor ponta
Pro România și ALDE au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide.. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Pro România anunță convocarea Congresului Național Extraordinar la care se va decide întreruperea demersurilor de fuziune cu partidul lui Călin Popescu Tăriceanu. ALDE și Pro România se despart din cauza diferențelor doctrinare și de viziune. 

„Conform concluziilor prezentate în urma discuțiilor cu reprezentanții ALDE, BEx al PRO România a decis convocarea Congresului Național Extraordinar pentru întreruperea demersurilor de fuziune a celor două formațiuni politice. Acceptând și respectând diferențele doctrinare și de viziune, PRO România și ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide își vor continua eforturile și lupta pentru apărarea celor loviți deopotrivă de criză și de actuala guvernare”, se arată în comunicatul de presă al Pro România.

Congresul Național Extraordinar al PRO România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15.00 și se va desfășura online, pentru respectarea măsurilor de siguranță în contextul pandemiei, precizează formațiunea politică condusă de Victor Ponta.

Pro România și ALDE au decis, într-un congres comun, organizat în noiembrie 2020, fuziunea celor două partide. Membrii ALDE au candidat pe listele Pro România la alegerile generale, însă formațiunea nu a trecut pragul electoral.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri