Ciolacu, despre modificarea legilor justiției: Dragnea e la închisoare. Modificările n-au ajutat niciun PSD-ist

Data publicării:
marcel ciolacu si liviu dragnea
Liviu Dragnea și Marcel Ciolacu în Parlament. Foto: arhivă Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele interimar al PSD a declarat miercuri că anunțul lui Klaus Iohannis privind modificarea legilor justiției este o încercare de „a acoperi prostiile Guvernului PNL”. 

„De câte ori se întâmplă ceva, când face Guvernul o tâmpenie, președintele iese să acopere. În acest moment Liviu Dragnea este în închisoare, toate modificările de care vorbește Iohannis nu au ajutat niciun PSD-ist să nu intre la închisoare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD spune că „după marțea neagră am făcut miercurea albă”, referindu-se la respingerea mai multor inițiative legislative depuse de social democrați care modificau legi din domeniul justiției.

„PSD a făcut după marțea neagră miercurea albă în care am făcut o curățenie a tuturor legilor care se refereau la justiție”, a mai spus Ciolacu.

Referitor la desființarea Secției Speciale, Marcel Ciolacu s-a declarat împotrivă.

„Eu am luat act de decizia CSM-ului. Sunt mai îndreptățiți să își spună punctul de vedere și am văzut punctul lor de vedere”,

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pe proiectul de lege depus de USR la Camera Deputaţilor privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că a convenit cu premierul Ludovic Orban modificarea legilor Justiției printr-un nou pachet legislativ care va fi elaborat în săptămânile următoare după consultări cu asociațiile de magistrați, specialiști și partide. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri