Ciolacu, despre tragedia din 2 Mai: Anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă. Predoiu are mână liberă să facă curățenie

Data actualizării: Data publicării:
Momentul în care șoferul drogat din 2 Mai este testat de poliție pentru consum de alcool
Momentul în care șoferul drogat din 2 Mai este testat de poliție pentru consum de alcool, deși avea în mașină substanțe interzise FOTO: Digi24

Premierul Marcel Ciolacu a spus că tragedia de la 2 Mai arată că sistemul nu a funcționat într-o situație banală, iar "anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă". El a declarat că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, "are mână liberă să facă curățenie de sus până jos." 

"Am văzut primele demiteri după tragedia din 2 Mai. Acestea au fost parte din rezultatul anchetei Corpului de Control al ministrului de Interne, care a stabilit anumiți responsabili direcți în această tragedie.

Nu vorbim doar de simple greșeli, ci de lucruri grave care au arătat că sistemul nu a funcționat într-o situație banală. Prin modul în care au acționat și s-au comportat ulterior, anumiți polițiști au devenit complici morali la crimă.

Îi transmit lui Cătălin Predoiu că are mâna liberă să facă curățenie de sus până jos. E responsabilitatea lui și a colegilor să ia toate măsurile necesare că oamenii să aibă încredere că în România legea e egală pentru toți.

Nu pot să accept scuze că nu avem suficiente aparate drug test. Dacă nu sunt destule, dați drumul de urgență la licitație! Dacă nu aveți bani, vă dăm de la guvern. Putem cumpără orice aparat e nevoie, nu putem cumpăra onoarea și respectul pentru haina de polițist.

Să luați măsuri pentru că nu ar există consumatori dacă nu ar există dealeri! Asta e sursa răului, aici să își concentreze poliția eforturile, mai ales că începe școala.

Polițiștii să stea mai puțin în birouri și mai mult unde e nevoie de acțiuni", a declarat Marcel Ciolacu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri