Ciolacu: Introducerea unei legislaţii în SUA privind includerea României în Visa Waiver este un semnal al importanţei naţiunii noastre

Data publicării:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, preşedintele Camerei Deputaţilor. Foto: George Călin/Inquam Photos

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a salutat iniţiativa a doi senatori americani de a introduce o lege privind admiterea României în programul Visa Waiver, adăugând că acest lucru este un semnal al "importanţei naţiunii noastre" ca aliat al Statelor Unite, informează Agerpres.

"Apreciez foarte mult iniţiativa senatorilor Shaheen şi Durbin de introducere a unei legislaţii privind admiterea României în Programul SUA Visa Waiver, un semnal al importanţei tot mai mari a naţiunii noastre ca aliat vital al SUA în Europa", a transmis Marcel Ciolacu, într-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Senatorii americani Richard Durbin, care este numărul doi în eşalonul conducerii democrate din Senatul SUA, şi Jeanne Shaheen, preşedintele Subcomitetului pentru Europa din cadrul Comitetului pentru Relaţii Externe al Senatului Statelor Unite, au introdus miercuri un proiect de lege care recomandă includerea României în Programul Visa Waiver.

Iniţiativa legislativă vine în continuarea unei vizite pe care cei doi senatori au efectuat-o luna trecută în România.

La acea vreme, senatorul Richard Durbin a arătat că rata de respingere a românilor care cer viza pentru SUA este de 10%, fiind nevoie ca aceasta să sadă sub 3% pentru ca ţara noastră să fie eligibilă pentru programul Visa Waiver.

Durbin a declarat atunci că vrea să ajute România, însă intrarea în Visa Waiver "nu se va face mâine".

Editor : D.R.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri