Cîțu: Propunerea de premier o face PNL și e președintele partidului. Direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul

Data actualizării: Data publicării:
citu-pnl_INQUAM_Photos_George_Calin-1536x1024
Florin Cîțu. Foto: INQUAM Photos/ George Călin

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, luni, că planul de reforme de la Guvern nu se va schimba, inclusiv PNRR, făcând referire la propunerile PSD pentru măsurile care să fie introduse în programul de guvernare. Acesta spune că propunerea de premier este, conform deciziei din partid, președintele PNL iar „direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre”.

Biroul Politic Naţional al PNL se va reuni, luni, începând cu ora 19:00, la sediul central al partidului, urmând să ia o decizie în privinţa negocierilor cu USR şi PSD.

„Să auzim ce vrea partidul (PNL - n.red.). PNL va face propria propunere de premier.

Am văzut în aceste zile câteva lucruri pe care le vom discuta. Am văzut că se încearcă modificarea PNRR, ceea ce este imposibil. Vor fi negocieri importante în perioada următoare.

În acest moment, decizia PNL este ca propunerea de premier să fie președintele partidului. Desemnarea o face președintele României”, a afirmat premierul demis, Florin Cîțu.

Întrebat dacă PNL este în pericol de scindare din cauza direcției pe care ar trebui s-o ia în viitoarea guvernare, referitor la alegerea partenerilor de coaliției: „Direcția de guvernare nu are nicio legătură cu partenerul, dacă noi ne menținem obiectivele noastre. Avem deja planul de reforme, care nu se va schimba, orice ar spune oricine.

N-ai scum să schimbi PNRR. Avem alte reforme pe care le-am început. Strategia fiscal-bugetară, care arată o scădere a deficitului bugetar în perioada următoare, o creștere a investițiilor, structură la care PNL ține și pe care o vom pune pe masă în discuții cu oricare dintre parteneri”.

Chestionat cât de important este ca PNL să aibă în continuare Ministerul Finanțelor, Florin Cîțu a răspuns că este „crucial”.

„PNL a arătat că Ministerul Finanțelor, condus de PNL în ultimii doi ani, a făcut minuni. Am reușit să convingem agențiile de rating să schimbe perspectiva chiar în această perioadă dificilă de la negativ la stabil a acestei economii. Am reușit să avem încasări mai mari la buget fără să creștem taxele”, a mai spus Cîțu.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că va propune în şedinţa conducerii partidului să se înceapă negocierile cu PNL pentru alcătuirea unui guvern şi a adăugat că el nu cunoaşte altfel de negocieri decât cele conform ponderilor parlamentare.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri