Exclusiv Ciucă: Marcel Ciolacu mi-a spus că i-a transmis din nou lui Cîrstoiu să prezinte clarificări la acuzații. Noi am mers pe încredere

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu, Cătălin Cîrstoiu și Nicolae Ciucă.
Marcel Ciolacu, Cătălin Cîrstoiu și Nicolae Ciucă. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, joi, la Jurnalul de Seară de la Digi24, că liderul PSD Marcel Ciolacu i-a spus din nou lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul Coaliției la Primăria Capitalei, să planifice o conferință de presă pentru clarificarea acuzațiilor de incompatibilitate, în contextul în care medicul a refuzat să se retragă din cursă. Ciucă motivează decizia de a-l susține pe Cîrstoiu de la început, deși doctorul comunicase faptul că există un raport ar corpului de control din 2019, de faptul că nu mai era timp și că au mers „pe încredere”.

„În primul rând am avut luni o întâlnire a membrilor conducerii Coaliției și am discutat toate aspectele legate de problemele care sunt și, desigur, cea mai stringentă e cea a candidaturii la Primăria Capitalei. În încheiere, a fost o decizie prin care am convenit ca în această săptămână, cât premierul nu e în țară, să existe acțiunea de clarificare a domnului doctor a tuturor acestor aspecte care țin de persoana domniei sale, ca să avem o analiză să știm dacă mergem mai departe. În prezent, e propunerea noastră de candidat la Primăria Capitalei, a noastră a Coaliției, să nu se înțeleagă greșit.

Atât timp cât vine din partea premierului Ciolacu, această solicitare și pentru că în procesul acesta de identificare propunerea a venit din partea domniei sale, e normal să respecte cererea pe care a adresat-o.

Eu am discutat în această seară cu Marcel Ciolacu și mi-a spus că a vorbit din nou cu domnul doctor și i-a transmis să planifice și să aibă acest demers realizat. Ține de clarificarea problemelor personale. Eu, personal nu am cum să judec pe supoziții și date un anume aspect, cel care trebuie să clarifice e domnul doctor.

Noi atunci când am avut prima întâlnire cu domnia sa am avut și prima întrebare – e vreo problemă care poate să împedice candidatura și ni s-a comunciat că nu e niciun fel de problemă, motiv pentru care – știm cu toții cum e în campanie – au loc o serie întreagă de verificări și în baza lor apare o serie întreagă de situații - trebuie clarificate de domnia sa.

Eu consider că și dacă ne-ar fi vorbit nouă – vă dați seama e un raport al corpului de control – noi am recomandat ca toate aceste date să fie clarificate de domnia sa și de instituțiile îndrituite.

Ne-a zis că există un raport al corpului de control în 2019, dar că nu sunt probleme. Nu există timpul necesar și mergi pe încredere. Dacă de la început pornești cu suspiciuni în relația cu o persoană...

Dacă face această conferință și clarifică ce e de clarificat, probabil că în această perioadă e și slotul necesar să se pronunțe și instituțiile statului, iar din punctul de vedere al celui care trebuie să se pronunțe dacă a fost convingător, cred că alegătorul, bucureșteanul trebuie convins”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Medicul Cătălin Cîrstoiu refuză să-și retragă candidatura pentru Primăria Bucureștiului, așa cum i s-a transmis, ce e drept, indirect, că ar trebui să facă de către liderii Coaliției PSD-PNL, au declarat pentru Digi24.ro surse din conducerea celor două partide. Mai mult decât atât, Cîrstoiu refuză să organizeze conferința de presă solicitată de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru a lămuri acuzațiile de incompatibilitate care i-au fost aduse. Potrivit informațiilor noastre, candidatul ar fi transmis că va face această conferință de presă doar după ce i se va depune oficial candidatura pentru alegerile din 9 iunie. Cu alte cuvinte, va lămuri ce i s-a cerut să lămurească doar după ce va fi sigur că nu a fost scos din cursă.

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a anunțat joi într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, că este dispus să candideze la Primăria Capitalei, dacă PSD îi cere acest lucru, relatează G4Media.

Cătălin Cîrstoiu este acuzat de incompatibilitate, în urma unei investigații a jurnaliștilor Hotnews. Conform documentelor prezentate, medicul ar fi dat consultații, contracost, la clinica privată a soției sale, în timp ce era managerul Spitalului Universitar. Cîrstoiu susține că este o manevră a adversarilor săi politici și invocă o anchetă din 2020, ale cărei rezultate nu au fost făcute publice nici până acum.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri