Ciucă: Salut adoptarea Strategiei de securitate și dezvoltare a Mării Negre în Congresul SUA. Este un succes al României

Data actualizării: Data publicării:
congresul sua
Camera Reprezentanţilor Statelor Unite va vota săptămâna aceasta asupra unor proiecte separate de ajutoare pentru Ucraina şi Israel. Foto: Profimedia Images

Președintele Senatului și liderul PNL Nicolae Ciucă a salutat, vineri, adoptarea de către Congresul SUA a proiectului de lege privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre. „Este un succes al României și un moment important atât pentru regiunea noastră, care capătă mai multă relevanță pe plan internațional, cât și pentru relațiile transatlantice”, a scris acesta pe Facebook.

„Salut adoptarea de către Congresul SUA a proiectului de lege privind Strategia de securitate şi dezvoltare a Mării Negre. Este un succes al României și un moment important atât pentru regiunea noastră, care capătă mai multă relevanță pe plan internațional, cât și pentru relațiile transatlantice.

Congresul a decis ridicarea nivelului de elaborare a strategiei la nivelul președintelui Statelor Unite ale Americii, iar acest lucru reconfirmă angajamentul ferm al partenerului strategic al României pentru securitatea și stabilitatea regiunii Mării Negre. În plus, domeniile de acțiune ale strategiei vor include și consolidarea securității energetice regionale, identificarea de oportunități pentru investiții străine directe din partea SUA, dezvoltarea economică și creșterea rezilienței, cu efecte directe în asigurarea prosperității țării noastre și a regiunii.

România, în rolul său de partener strategic pentru SUA și ca pilon al securității din Flancul Estic al NATO, este un susținător al consolidării angajamentului american la Marea Neagră”, arată mesajul transmis de Nicolae Ciucă pe Facebook.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri