Claudia Țapardel, membru PSD: TAROM, ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD

Data actualizării: Data publicării:
claudia-tapardel-digi24-tarom

O declarație neașteptată a fost făcută, duminică, la emisiunea Junalul de seară, de la Digi24, de fostul europarlamentar PSD Claudia Țapardel. Ea a spus că TAROM „ca și multe alte companii, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD”. Anterior, tot ea a spus că privatizarea companiei ar fi „o greșeală imensă” și că „n-avem nevoie să vindem TAROM la bucată”.

Cosmin Prelipceanu: Printre pasageri erau și niște parlamentari, pe domnul ministru parlamentarii îl interesau, din declarația lui rezultă asta. Ăsta este celebrul abuz în serviciu, nu? Care a fost cât pe ce să nu mai existe.

Anca Bălășoiu, membru Pro România: Da, acum ne gândim și de ce era să nu mai existe. Pentru că face parte dintr-o conduită mai largă, dar mă îndoiesc că este singurul (caz de abuz în serviciu, n.red.) Eu cred că face parte din tabloul mai larg din modalitatea de a guverna.

Cosmin Prelipceanu: Doamna Dăncilă spune așa: Nu cred că ar fi luat o decizie care să mă pună într-o situație neplăcută. Pentru Cristian Tudor Popescu este prima declarație a săptămânii, cea care te lasă cu gura căscată. Este argumentul premierului în apărarea ministrului, acuzat de deturnarea de avioane TAROM.

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Ce vreți să vă răspund... să vă comentez? Vreau să vă spun două lucruri. În ceea ce privește TAROM-ul, un management privat este eficient. În multe companii naționale un management privat ar fi eficient. În același timp, o privatizare a TAROM este o greșeală imensă și sunt total împotriva unei astfel de viziuni și de strategii în ceea ce privește companiile naționale. N-avem nevoie să vindem TAROM la bucată unor companii germane, așa cum se dorește. Trebuie să fim atenți.

Cristina Prună, deputat USR: Management privat pe care PSD a vrut să-l scoată din lege, OUG 109? De asta vorbiți, doamnă Țapardel?

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: Să știți că, din păcate, această companie (TAROM, n.red.), ca și multe altele, nu au fost căpușate numai pe timpul guvernării PSD, ci este o cutumă și o tradiție care se întâmplă în multe alte companii...

Cristina Prună, deputat USR: Deci recunoașteți că PSD a căpușat această companie...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: ... Indiferent de guvernările care au existat, mai ales în guvernările de dreapta. Și o să vă dau niște exemple, n-o să dau acuma, ca să nu monopolizez emisiunea, de niște colegi de la dumneavoastră.

Iulia Scântei, senator PNL: Răspunsul este precum al doamnei prim-ministru, nu are niciun conținut. Sunteți foarte bine pregătită la partid pe comunicare, ați deviat răspunsul. Noi suntem în această situație de încălcare a legii penale și a drepturilor pasagerilor...

Claudia Țapardel, fost europarlamentar PSD: ... Atunci este o anchetă DNA și ne vom lămuri cine spune adevărul.

Citește și

Cine este Mădălina Mezei și cum a ajuns să o cunoască pe Viorica Dăncilă

Adevărul.ro: Cuc a primit ordinul privind avioanele TAROM de la Ionel Arsene. Reacţia şefului PSD Neamţ

Cetățeanul Răzvan Cuc” o amenință pe fosta șefă a TAROM cu o plângere penală pentru „inducere în eroare a organelor judiciare”

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri