Codrin Ștefănescu, înainte de congresul PSD: Nu credeam că o să ajung în această situație

Data actualizării: Data publicării:
codrin stefanescu declaratii

Se ascute lupta în PSD pentru funcţiile de conducere. Cu o zi înainte de Congresul extraordinar, Comitetul Executiv trebuie să definitiveze lista candidaţilor. Multe nume grele din partid şi-au manifestat însă revolta pentru că se organizează alegeri cu un an şi jumătate înainte ca mandatele de conducere să expire.

Liderii sunt nemulţumiţi de procedura de înscriere în alegeri, dar şi de modul în care se va vota. Secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ștefănescu, aduce în discuţie şi căderea în sondaje a partidului.

Să ne amintim cu toții prin câte bătălii am trecut împreună și dacă e normal să mergem așa dezbinați în acest congres. Eu sper ca astăzi să găsim această soluție colegială, prietenească. Nu credeam că o să ajung în această situație, după atâția ani de zile în care am fost una din vocile importante ale partidului în bătăliile pe care le-am dus, să nu reușesc să-mi depun candidatura pentru că regulamentul prevede niște norme și comenzile și ordinele au sunat într-un fel. Eu sper ca toți astăzi să primim fie acceptul să candidăm, fie să găsim o soluție pașnică”, a spus Codrin Ștefănescu.

Ulterior, Liviu Dragnea a afirmat, ironic, că va propune în cadrul reuniunii validarea tuturor candidaturilor, pentru a nu lua şansa „unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”.

Întrebat dacă astăzi vor fi validate toate candidaturile pentru congres, Dragnea a răspuns: „N-am de unde să ştiu ce va face CEx, care e o structură democratică, dar o să încerc să-i conving pe colegii mei să le aprobe. Am înţeles că unul dintre candidaţi nu are nici măcar declaraţia de candidat, e doar un dosar. Dacă e cazul, aprobăm şi un dosar gol, ca să nu mai fie...”

„Eu propun. Eu m-am abţinut când s-a votat această condiţie, care a fost considerată de toţi colegii noştri o condiţie minimală, dar pentru a nu fi discuţii o să încerc să-i conving ca toată lumea să candideze, să nu luăm şansa unor mari personalităţi să ajungă în conducerea PSD”, a mai declarat liderul PSD.

Cel mai disputat post este cel de preşedinte executiv, numărul 2 în PSD, pentru care sunt 3 candidaţi: doi actuali vicepreşedinţi şi premierul Viorica Dăncilă. (Detalii aici)

Pe același subiect C. T. Popescu: Statul la masă cu statul paralel - asta practica Dragnea. A murit "statul paralel"

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri