Sari la conținut

Ponta vorbește despre un „război nuclear în PSD”

Senatorul PSD Şerban Nicolae face un apel, pe Facebook, la „luciditate şi raţiune în PSD”, postarea sa fiind distribuită de Victor Ponta, care scrie că mai există o soluţie raţională „înainte ca PSD să declanşeze războiul nuclear contra PSD”, relatează News.ro.

colaj ponta serban nicolae

Foto: InquamPhotos/Agerpres

„Dragi colegi din Partidul Social Democrat, cu autoritatea dată de vechimea în PSD, de experienţa politică acumulată şi de loialitatea dovedită faţă de social-democraţie şi faţă de acest partid, fac un apel public la luciditate şi raţiune. Este nefirească şi profund negativă îndârjirea şi înverşunarea cu care se manifestă poziţiile adverse din interiorul partidului. Nu vă radicalizaţi opţiunile şi nu vă comportaţi ca şi cum aţi descoperit brusc duşmani de moarte printre colegi”, este apelul lui Şerban Nicolae.

Senatorul subliniază că este nevoie, mai mult ca oricând, de echilibru şi raţiune, de maturitate politică.

„Nu putem cere încredere cetăţenilor României, votanţilor noştri, dacă guvernăm cu doi membri, dacă reorganizăm majoritatea parlamentară şi recalculăm sprijinul politic la şase luni de la alegeri şi dacă tăiem atât de violent liniile de comunicare dintre noi. Lăsaţi să primeze interesul public şi renunţaţi la excesele de orgoliu. Reveniţi la adevăratele priorităţi ale Ţării, la dialog colegial şi la responsabilitate politică. Spuneţi-vă opiniile cu fermitate şi onestitate, în limitele statutului de membri ai PSD. Asta cred că aşteaptă de la noi cei ce ne-au făcut onoarea de a ne învesti cu încrederea lor”, mai scrie Şerban Nicolae.

Postarea sa este distribuită de Victor Ponta, cu mesajul: „De data aceasta sunt de acord cu Şerban / şi eu cred că mai există o soluţie raţională - înainte ca PSD să declanşeze războiul nuclear contra PSD!”.