Csoma Botond: Principala vină o au liderii AUR, nu oamenii care au ieșit în stradă. Să nu se lase păcăliți

Data publicării:
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond
Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond.Foto: Facebook

Liderul deputaților UDMR Csoma Botond, a fost amenințat de protestatarii AUR adunați în fața Parlamentului, din cauza unui fake news difuzat de liderii AUR. El a spus la Digi24 că liderii partidului sunt vinovați, deoarece îi instigă pe simpatizanții AUR la ură, și face un apel la oameni să nu se lase manipulați.

„Oamenii care s-au aflat în fața Parlamentului au fost păcăliți de AUR, au fost instigați la ură. A fost un miting organizat, nu a fost un miting spontan.Nu cred că aveau autorizație. Nu înțeleg de ce au fost lăsați atât de aproape de Parlament”, a spus Csoma Botond la Digi24.

„Eu înțeleg, într-o democrație oamenii trebuie să-și exprime părerile. Nu aș dori să limitez în niciun fel. Dar această instigare la ură nu este exprimarea dreptului la opinie, cred că este altceva. Cred că autoritățile trebuie să-i găsească pe cei care au comis infracțiuni la acest miting și să fie trași la răspundere”, a continuat el.

„Liderii AUR au o vină, pentru că au lansat minciuni sfruntate în spațiul public. Cei de la AUR așa doresc să câștige capital politic. Mesajul meu este să nu se lase păcăliți de AUR, pentru că sunt folosiți de AUR pentru capital politic. Principala vină o au liderii politici ai AUR, nu oamenii care au ieșit în stradă, pentru că ei au fost păcăliți și instigați. AUR îi consideră o simplă unealtă, nu altceva”, a adăugat parlamentarul.

Csoma Botond nu este singurul parlamentar agresat azi de manifestanții AUR. Primul care a vorbit despre agresiuni din partea protestatarilor a fost fostul premier Ludovic Orban.

Jandarmeria a transmis că persoana care l-a agresat verbal pe Csoma Botond a fost identificată și că se fac demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală.

„Jandarmeria Capitalei va sprijini această acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor”, a transmis Jandarmeria.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri