Momentul în care Csoma Botond este huiduit de manifestanții AUR: "Au zis: luați-i gâtul"

Data actualizării: Data publicării:
346085853_783802209777424_3233078550590467251_n
Csoma Botond, liderul deputaților UDMR. Sursă foto: UDMR

Csoma Botond, liderul deputaţilor UDMR, a declarat că în timp ce se îndrepta spre intrarea Parlamentului a trecut printre manifestanții AUR care l-au amenințat: "Au zis luați-i gâtul". El a spus că nu a fost bruscat deoarece jandarmii au intervenit.

Momentul în care Csoma Botond trece printre manifestanți și este huiduit.

Știrea inițială

 

Csoma Botond a povestit că vine de obicei pe jos spre Parlament și că la prima intrare, jandarmii l-au îndreptat spre a doua, așa că a trebuit să treacă printre protestatarii AUR adunați acolo.

"M-au huiduit, amenințat, au zis: Luați-i gâtul. Un discurs agresiv. Nu m-au lovit.

Cred că m-au recunoscut, pentru că au strigat: Afară cu UDMR!.

La cealaltă intrare am auzit persoane alergând în spatele meu, dar jandamii le-au oprit. Nu am fost bruscat, a fost doar o amenințare, dar așa așa ceva e inacceptabil.

Acești oameni sunt indușsi în eroare de un partid extremist și șovin, ajungem la scene, poate în Germania nazistă au fost scene similare.

Nu mi-a fost frică niciodată să merg pe jos, să vorbesc cu cetățenii. Dacă nu erau jandarmii poate mă bruscau și pe mine. 

Trebuie să facemo analiză cu ce măsuri trebuie luate," a declarat Csoma Botond.

Parlamentarul este al doilea agresat azi de manifestanții AUR. Primul care a vorbit despre agresiuni din partea protestatarilor a fost Ludovic Orban.

Jandarmeria a transmis că persoana care l-a agresat verbal pe Csoma Botond a fost identificată și că se fac demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. "Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor", a transmis Jandarmeria.  

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri