Cum s-au organizat postacii PSD după anunțul lui Toader: „E COD ROȘU”

Data actualizării: Data publicării:
psd tulcea tsd

Propunerea de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, a stârnit multe reacții în rândul românilor, de la cei care au fost de acord cu ministrul Tudorel Toader până la cei care l-au criticat, ori au ieșit în stradă să protesteze. O altă „reacție” au avut-o postacii PSD. La câteva minute după anunțul ministrului Justiției, pe grupul de WhatsApp al Tineretului Social Democrat s-a declanșat „codul roșu”,  în încercarea de a „dilua” mesajele susținătorilor DNA.

„Atenție! Din acest moment încercăm să postăm știri neutre. Fiecare dintre voi să posteze fotografii, video, pisici, melodii celebre... orice care să dilueze mesajele de mobilizare ale #Rezist!”, acesta este mesajul trimis pe grupul de organizare a postacilor al TSD Tulcea, de către Cosmin Târnăcop, secretar executiv al organizației, la 19:30, la aproximativ zece minute după ce Tudorel Toader anunțat că propuner revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

„Până la ora 00 e indicat să încercăm să avem activitate cât mai mare”, a mai scris el, după un minut.

La scurt timp, George Olăraș - președintele TSD Tulcea - a dat un „like” în semn de apreciere.

Apoi, același Cosmin Târnăcop a propus și „modele de conținut” care să fie postate pe conturile postacilor, în încercarea de a acoperi postările susținătorilor luptei anticorupție în feed-urile oamenilor care intrau pe Facebook la acea oră, și cerea o activitate cât mai mare pentru că „suntem loviți”.

„Reclame la frigidere, pești de acvariu, rețete de slăbit, flori, rețete de plachie, rețete de prăjituri”, asta mai erau îndemnați cei din grupă să posteze.

În plus, sub „codul roșu”, postacii aveau și datoria de a activa postările neutre din lista lor de prieteni, tot în încercarea de a ascunde pe Facebook orice postare avea legătură cu anunțul lui Tudorel Toader.

„Intrați pe FB și dați like la postările neutre ale prietenilor din listă! Reactivați prin like/comment orice postări neutre”, îi mai îndemna Târnăcop.

În discuție intră și o altă persoană, Cristina Popișcă. Potrivit contului de LinkedIn, ea a fost coordonator tehnic la firma Social Print SRL.

„Trebuie să fim constanți, în momentul în care ne oprim încep ei să aibă vizibilitate. Spor!”, scrie membra TSD.

La scurt timp după discuția de pe grupul de WhatsApp, cei trei au trecut și ei la treabă și au început să distribuie tot felul de postări „neutre”. Chiar președintele TSD a dat share la o rețetă de crap la cuptor cu sos de roşii şi mămăliguţă.

Câțiva dintre prietenii acestuia îi postează capturile de mai sus și îi scriu mesaje precum: „bravo cuțu mic și obedient” și „credeam că de sclavie am scăpat de mult, dar tu dovedești contrariul”.

Capturile de ecran ne-au fost semnalate un telespectator Digi24.


Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni ştire luaţi legătura cu noi pe e-mail, la redactie@digi24.ro, sau pe conturile noastre de Facebook și de Twitter. Ne puteţi trimite fotografii şi filmări pe WhatsApp, la numărul 0771.100.304. Vă rugăm să precizaţi numele şi locul din care le transmiteţi.


Pe același subiect

Prima reacție a Laurei Codruța Kovesi după anunțul lui Toader privind revocarea sa

Site-ul Ministerului Justiţiei, în continuare nefuncţional. Ce îi reproșează Tudorel Toader șefei DNA - listă

Reacţia Preşedinţiei. Iohannis o susţine în continuare pe Kovesi

Presa internaţională, reacţie dură după anunţul lui Tudorel Toader

Petiţie online pentru susţinerea şefei DNA. Mii de persoane au semnat deja: „Domnule Iohannis, nu cedaţi presiunilor!”

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri