Dacian Cioloș: Dacă Rovana Plumb e respinsă, România nu pierde portofoliul transporturilor

Data actualizării: Data publicării:
dacian ciolos ID104007_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Dacian Cioloș, co-președinte USR PLUS. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rovana Plumb, propusă pentru funcția de comisar european din partea României, „ridică suspiciuni serioase privind integritatea și angajarea sa proeuropeană”, iar parlamentarii europeni țin cont de luările ei de poziție „din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea”, scrie președintele PLUS, Dacian Cioloș. Acesta precizează însă că, dacă Rovana Plumb va fi respinsă în PE, România poate desemna un alt candidat, care va ocupa tot portofoliul transporturilor.

Cioloș scrie pe Facebook că portofoliul alocat României este „pe măsura importanței pe care țara noastră o are în Uniunea Europeană”.

Din păcate, premierul Viorica Dăncilă a insistat să o nominalizeze pentru funcția de comisar european pe Rovana Plumb, europarlamentar PSD, în ciuda semnalelor primite de la grupuri politice importante din Parlament că nu vor fi de acord cu această nominalizare. Rovana Plumb ridică suspiciuni serioase privind integritatea și angajarea sa proeuropeană, parlamentarii europeni ținând cont de toate pozițiile și declarațiile doamnei Plumb din vremea când îi era subordonată fidelă lui Liviu Dragnea. Aceasta este marea problemă din cauza căreia Rovana Plumb riscă să fie respinsă de Parlamentul European și nu votul europarlamentarilor USR PLUS”, arată Cioloș.

Pentru că intuiesc că vom fi acuzați, dacă votăm împotriva doamnei Plumb, că nu apărăm interesele țării noastre și că, din cauza noastră, România riscă să piardă un portofoliu important, vreau să precizez cât se poate de clar: dacă Rovana Plumb va fi respinsă, România poate desemna un alt candidat pentru postul de comisar, care va primi tot portofoliul transporturilor. Prin urmare, noul candidat român nu pierde portofoliul dacă cel dinaintea lui nu a fost votat de Parlamentul European”, mai scrie acesta.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri