Dan Barna: „Cele două mari partide vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”

Data publicării:
Dan Barna, liderul USR
Dan Barna. Foto: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Președintele USR, Dan Barna, a spus la Digi24 că alegerile anticipate sunt soluția pentru a ieși din criza politică în care se află România, deoarece Guvernul nu poate adopta reformele necesare, pentru că sunt blocate de Parlament. Pe de altă parte, Barna spune că alegerile anticipate sunt „un ghici” și că alegerea primarilor în două tururi sunt o perspectivă tot mai îndepărtată, ceea ce ar sugera că PSD și PNL „vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”.

„Iată că suntem în fața secvenței către anticipate, pentru că e singura soluție pentru a ieși din criză. La momentul acesta trebuie schimbată şi Constituţia, fiindcă este ca o haină veche care e ruptă la coate şi scurtă la mâneci, care nu mai cuprinde realitatea actuală a României. De aceea e nevoie de o reformă constituţională foarte importantă, în care, în situaţie de criză, să poţi avea anticipate, să te întorci la popor. Pentru că altfel vedem un PSD care nu mai are legitimitate deloc - rezultatele de anul trecut au confirmat - care ţine Parlamentul captiv şi face toate aceste bătăi de joc, din punctul meu de vedere, a ceea ce înseamnă perspectiva de ieşire din criză”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă există un blat între PSD și PNL, șeful USR a răspuns: „Hai să judecăm împreună. PNL a promis - și face parte din acordul semnat de președintele PNL cu mine – alegeri anticipate și primari în două tururi. Primari în două tururi e o fata morgana care se duce, iar anticipatele sunt un ghici care depinde de multe. Din perspectiva asta cui profită să nu ai nici anticipate, nici primari în două tururi? Cel mai mult PSD și într-o măsură PNL. Și atunci vă întreb: e sau nu blat?”

„Constat că obiectivele pe care le-am agreat nu au fost realizate. Aceste obiective erau importante pentru România. Singurele lucruri pe care le-am negociat cu premierul Orban erau acele obiective care nu erau în beneficiul USR, erau obiective pentru a ieși din această criză, or acestea nu s-au întâmplat. Modalitatea în care cele mai importante obiective nu se întâmplă sugerează acest lucru și dacă ne întrebăm cui profită, vedem aceste două partide care vor să scoată Alianța USR-Plus din peisaj”, a mai spus Dan Barna.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri