Dan Barna, la Digi24, despre OUG cerute de liderul PSD: I-am zis lui Dăncilă: Rușinea o s-o purtați dumneavoastră, nu Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
dancila dragnea bpn inquam octav ganea 20181113135808_OGN_8815-01
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dan Barna a vorbit în exclusivitate la Digi24, în emisiunea „Jurnalul de Seară” moderată de Cosmin Prelipceanu, despre tensiunea dintre Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și Tudorel Toader. La mijloc fiind ordonanțele de urgență care ar aduce modificări la codurile penale. Acest demers l-ar putea scăpa pe peședintele PSD de condamnarea primită în cazul Referendumului și chiar de noile dosare în care este cercetat și în care riscă să fie condamnat la închisoare.

Dan Barna, președintele USR: Mesajul venit dinspre Europa a fost unul foarte clar - „Trebuie să încetați cu acestă sperietoare săptămânală. Noi, de trei săptămâni, de câte ori e ședință de Guvern e toată lumea paralizată - „O să dea ăștia ordonanța”. Repede, sună Comisia Europeană, ambasadele scrisori.

„Calmați-vă, reveniți-vă, vreți să mai rămâneți în Europa? O luați spre Rusia dacă faceți asta”. Adică nu putem continua să fim o țară în care nu se guvernează, ci doar ne jucăm de-a pokerul, cum reușește Dragnea să-și bage o „șopârlă” printr-un instrument sau altul.

Mesajul a fost ăsta: „Opriți-vă, pentru că dacă continuați o să activăm Articolul 7 și o să vă tăiem fondurile europene.

Cosmin Prelipceanu, jurnalist Digi24: Credeți în varianta în care Viorica Dăncilă îi spune „Nu!” lui Liviu Dragnea în privința ministrului Justiției și în privința ordonanței? Pentru că Liviu Dragnea a vorbit luni seară despre ordonanțe și despre cum Tudorel Toader ar fi trebuit să le dea. Dar „i-a păcălit pe toți PSD-iștii” și nu a dat-o?

Dan Barna: Eu vă spun un element care a creat rumoare în societate – acea întâlnire pe care am avut-o la Palatul Victoria cu doamna premier Viorica Dăncilă. Acum câteva luni și unde s-a creat mare emoție.

Acolo am fost și i-am spus doamnei Dăncilă, privind-o în ochi: Doamna Dăncilă trebuie să vă fie foarte clar că dacă veți semna acele ordonanțe, pata, stigma, rușinea pentru a fi aruncat România afară din Europa o s-o purtați dumneavoastră și nu Liviu Dragnea. Copiii și nepoții dumneavoastră vor citi în cartea de istorie că dumneavoastră ați fost premierul care a semnat acel document. Și eu cred că există și aici o bucată de adevăr în reticența doamnei Dăncilă de a-și asuma o ordonanță despre care știe că este o nemernicie istorică pentru România.

Cosmin Prelipceanu: Adică hopul a fost trecut?

Dan Barna: Nu, nu spun că România am scăpat. Spun că lupta este în continuare deschisă. Există o rexistență și în Guvern și la profesioniștii din ministerul Justiției care înțeleg efectele și grozăvia unui astfel de demers dacă el va trece. Știm foarte bine că atât timp cât nu scăpăm de Dragnea, atât timp cât un hoț condamnat conduce România, lupta nu e câștigată. Aici nu este niciun fel de dubiu. Ultimele luni arată că Liviu Dragnea nu se va opri indiferent ce ar însemna pentru România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri