Sari la conținut

Dan Șova, acuzat că a sărit rândul la înnoirea permiselor

Fostul deputat Dan Șova este acuzat de un deputat USR că a intrat „pe pile” să-și înnoiască permisul la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor. Întâmplarea a avut loc ieri. 

dan sova innoire permise crop

Foto: Cornel Zainea

Deputatul Cornel Zainea a povestit întamplarea pe Facebook.

„Este o zi normală de joi în care merg să-mi schimb permisul auto ce va expira în această lună. Pare destul de aerisit; semn bun îmi zic, după scandalul cu Tăriceanu, cei de la Poliție, au luat măsurile necesare pentru a fluidiza cererile. După ce plătesc taxa la un ghișeu unde sunt lipite zeci de foi printate pe un perete, iau un bon de ordine și mă așez la coadă. Aveam 5 persoane în față, 2 ghișee erau funcționale. Așadar un timp de așteptare foarte mic. Deodată surprind o scenă care îmi taie răsuflarea: un domn care presupun că e un angajat la DRCPIV, îl bagă scurt în față pe cineva venit de curând. Încerc să îmi amintesc fața teribil de cunoscută a VIP-ului, apoi dintr-o dată mă luminez: Dan Șova, chiar el! La ieșirea lui din cabină nu apuc să-i fac o poză înainte să-și pună foarte rapid ochelarii de soare la ochi, omul e versat”, a scris deputatul USR.

Doi lucrători ai serviciului de permise şi înmatriculări Ilfov sunt cercetaţi disciplinar pentru că s-ar fi ocupat de dosarul fostului demnitar înaintea celor care aşteptau la rând la ghişeu. Şefii instituţiei susţin că nu au ştiut despre presupusul favor şi condamnă gestul subalternilor.

17757147_1435164953224922_8178188931192451982_n

Foto: Cornel Zainea

Acesta l-a urmărit apoi pe Dan Șova în afara instituției: „Îl văd pe cercetatul penal mulțumindu-i cu o strângere de mână "pilei" care l-a ajutat să nu-și irosească 7 minute din viață stând la rând ca o persoană normală. Nu știu ce concluzie să trag dar mă întreb dacă vom reuși vreodată să ne vindecăm de aceste metehne.”

În final, deputatul Cornel Zainea a precizat și cum a decurs pentru el întâlnirea cu funcționarii de la DRPCIV.

„Evident că n-am avut toate actele necesare din prima, mi-au lipsit vreo 2 copii xerox. Totuși personalul e tânăr, civilizat, operativ. Păcat că sunt forțați să facă asemenea matrapazlâcuri”, a punctat el.

Deputatul a amintit de „scandalul cu Tăriceanu” din vara anului trecut. În august 2016, președintele Senatului a fost filmat în timp ce intra pe ușa din spate ca să-și înnoiască permisul de conducere. În urma anchetei prefectului Capitalei, doi angajați de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPRPCIV) Bucureşti au primit mustrare scrisă.