AUDIO. Dăncilă face o nouă gafă: Jandarmerița a fost „bătută de protestanți”

Data actualizării: Data publicării:
180912_RUTTE_DANCILA_04_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă gafă în timpul discuțiilor cu europarlamentarii din grupul Socialiștilor și Democraților. A spus „protestanți” în loc de „protestatari”.

Cei care au agresat jandarmii, nu ştiu dacă în vreo ţară europeană o femeie jandarm poate fi bătută cu atâta bestialitate de către protestanţi”, a spus Dăncilă.

„Tocmai am aflat de la Viorica Dăncilă, în plenul Grupului S&D, că jandarmerița a fost “bătută cu bestialitate de protestanți”. Sper că traducătorii au înțeles că este vorba de protestatari. Să nu intrăm intr-un conflict religios”, a scris europarlamentarul pe pagina sa de Facebook.

Dăncilă vorbea despre Ștefania, femeia bătută de mai mulți indivizi în timpul protestului din 10 august. Inițial, jandarmeria a anunțat că femeia are fractură de coloană cervicală și că ar putea rămâne paralizată. Diagnosticul a fost apoi infirmat, iar jandarmerița a plecat din spital după câteva zile pe propriile picioare, ba chiar alergând, pentru a se feri de jurnaliști.

Șefii Jandarmeriei au spus marți, la audierile din Parlament, că acesta a fost diagnosticul inițial pus de medicul care a consultat-o în Piața Victoriei.

Premierul se află la Bruxelles, în cea de a doua zi a vizitei sale de lucru, unde are întâlniri cu grupurile politice din Parlamentul European. Săptămâna viitoare, în plenul Parlamentului European va avea loc o dezbatere despre statul de drept din România.

Marţi, Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu liderii grupurilor popularilor europeni (PPE) şi liberalilor (ALDE) din Parlamentul European (PE), Manfred Weber şi, respectiv, Udo Bullman.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri