VIDEO. Dăncilă, o nouă gafă. Cum a rostit-o, paharul omologului macedonean s-a spart

Data actualizării: Data publicării:
dancila macedonia

Premierul Viorica Dăncilă, aflată în vizită oficială în Macedonia, a vorbit despre cetățenii acestei țări care trăiesc în România. Le-a spus însă „macedoni” în loc de „macedoneni”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

S-a întâmplat în timpul conferinței de presă susținute împreună cu premierul Macedoniei, Zoran Zaev. Conferința a fost transmisă live pe pagina de Facebook a Guvernului României.

„Am abordat subiectul comunităţilor... republicii... a cetăţenilor macedoni în România, dar şi a cetăţenilor aromâni din Republica Macedonia și l-am anunţat pe domnul prim-ministru că în România, în urma unei iniţiative legislative în Parlamentul României, promulgată de către președintele României zilele acestea, a fost inaugurată Ziua limbii macedonene, ceea ce nu poate decât să ne bucure și să arate legătura, puntea de legătură pe care o constituie acest lucru între cele două țări”, a spus Viorica Dăncilă.

Premierul a făcut apoi și un dezacord: „Consider că comunitatea de aromâni din Macedonia şi comunitatea de macedoni din... de cetăţeni ai Republicii Macedonia din România nu poate fi decât o punte de legătură a cooperării dintre cele două state“, a spus ea.

În aceeași conferință, Dăncilă a spus că este primul prim-ministru care vizitează Macedonia. A uitat să precizeze însă că este vorba despre primul premier român. La finalul acestei fraze, paharul cu apă al omologului său s-a spart (vezi video).

Referirea la „cetățenii macedoni” vine la doar două zile după o gafă de proporții făcută de premier. Aflată în vizită în Muntenegru, ea a confundat capitala acestei țări, Podgorița, cu cea a provinciei Kosovo, Priștina. Aceasta în condițiile în care România nu a recunoscut Kosovo ca stat.

Citiți și: Consecințele gafelor tot mai grave ale premierului Dăncilă. Ce urmări ar putea avea acestea, în opinia analiștilor

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri