Viorica Dăncilă: Pentru mine important acum nu este referendumul, importante sunt alegerile europarlamentare

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila

Premierul Viorica Dăncilă a declarat vineri că o decizie legată de referendumul pe justiție va fi luată la nivelul partidului, precizând că pentru ea acum importante sunt alegerile europarlamentare din 2019.

"Această hotărâre o vom lua tot în comitetul executiv naţional. Suntem membri de partid, sunt preşedinte executiv şi cred că este importamt ca o hotărâre să o luăm împreună cu toate colegele şi toţi colegii. Pentru mine important acum nu este referendumul, pentru mine importante sunt alegerile europarlamentare, este important să avem un scor cât mai bun la alegerile europarlamentare pentru a trimite câţi mai mulţi europarlamentari în Parlamentul European, mai ales că ştiu cât de important este să ai europarlamentari care să fie implicaţi şi să apere România", a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat în 25 aprilie decretul referitor la întrebările pentru referendum. 

Cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU cu privire la următoarele întrebări:

1. „Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?”
2. „Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanţelor de urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca ordonanţele direct la Curtea Constituţională?”

Data referendumului este 26 mai 2019, în ziua desfăşurării alegerilor pentru Parlamentul European.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri