De ce a pierdut PDL la scor în fața USL? Theodor Stolojan prezintă cauzele

Data publicării:
2601stolo-46015

Traian Băsescu a răspuns că va renunța la funcție mai devreme, dar numai dacă, o dată cu el, va demisiona și Parlamentul.

Despre acest subiect, dar și despre strategia PDL-ului în lupta politică dusă împotriva USL au discutat la emisiunea „Km 0” Alina Mungiu-Pippidi, președintele Societății Academice Române și europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan.

Theodor Stolojan a vorbit despre o reinventare a Partidului Democrat-Liberal, după înfrângerea la scor suferită la alegerile din decembrie. „Trebuie pornit de la firul ierbii, trebuie refăcute organizațiile acolo unde nu avem. Am avut oameni la care nu se gândea nimeni că ar putea dezerta, gen Sorin Frunzăverde. Loviturile au fost puternice, munca e grea și nu se poate face o redresare nici într-o lună și nici măcar într-un an”, a spus europarlamentarul PDL.

Acesta a explicat care au fost motivele care au dus la diferența uriașă din sondaje la alegerile parlamentare.

„Cam în toată Europa, unde s-au luat măsuri foarte rapide de ajustare, cei care le-au luat au cam pierdut alegerile. Bineînțeles, au fost și erori făcute de partid, pe linia comunicării, pe linia a ceea ce s-a întâmplat cu acel secretar de stat de la Ministerul Sănătății (n. red. - Raed Arafat). Cauzele sunt și de natura comportamentului unor lideri care au provocat o percepție de respingere din partea populației”, a precizat Theodor Stolojan.

Întrebat dacă înfrângerea de la parlamentare a fost cauzată și de faptul că PDL l-a susținut pe Traian Băsescu la referendumul de demitere, europarlamentarul PDL a răspuns: „Partidul nu avea cum să nu-l susțină, dar, cu siguranță a existat acest impact negativ, pentru că președintele României a fost imaginea a tăierii salariilor cu 25 la sută și a tăierii pensiilor. El și-a asumat acest risc”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri