Demisiile repetate din Parlament, o formă de imunitate

Data publicării:
31012013 20demisii 20voiculescu-46932

Juriştii din Parlament spun că în Statut nu poate fi introdusă o prevedere care să interzică unui parlamentar demisionar să candideze din nou în aceeaşi Legislatură.

„Nu se poate pentru că s-ar încălca Constituţia. Dreptul de a alege şi de a fi ales e prevăzut de Constituţie, nu poate fi limitat printr-o lege”, a explicat Gabriel Andronache, secretarul Comisiei juridice din Camera Deputaţilor.

Democrat-liberalii consideră că o astfel de situaţie în care dosarele penale sunt mutate de la o instanţă la alta poate fi reglementată.

„La modificarea codului de procedură penală aşa cum doreşte USL s-o facă, să fie stipulată menţinerea completului de judecată atunci când eşti trimis în judecată şi ai un statut. Dacă îţi schimbi statutul să nu schimbi şi instanţa de judecată”, a afirmat Cezar Preda, prim-vicepreşedinte PDL.

Specialiştii în drept spun că această modificare nu ar afecta dosarul în cauză.

Dan Voiculescu ar putea candida în mai 2013 la europarlamentare şi, dacă va fi ales, dosarul lui va pleca de la Tribunal înapoi la Înalta Curte, instanţa care îi judecă pe demnitari.

De asemenea, el ar putea apoi demisiona, ca să determine întoarcerea procesului la tribunal. După care, nimic nu-l poate împiedica să candideze pentru orice loc vacant din Parlamentul României. Iar în 2015, stop joc, faptele se prescriu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri