DGPI, despre discuțiile de pe WhatsApp prezentate de Carmen Dan: Interceptările nu au fost făcute de noi

Data actualizării: Data publicării:
carmen dan

DGPI a transmis, într-un comunicat de presă, că discuțiile pe care ministrul de Interne Carmen Dan le-a prezentat la reuniunea PSD de la Neptun și care ar fi conținut discuții private pe WhatsApp ale Gabrielei Firea nu au fost interceptate de Direcția Generală de Protecție Internă.

Citiţi şi: Dăncilă şi Regele. Muşamalizarea afacerii Vâlcov

„Presupusele interceptări ale unor conversații prezentate în spațiul public nu au fost efectuate de DGPI și nu au nicio legătură cu activitatea unității noastre - structură specializată, în subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ale cărei atribuții și competențe legale, în domeniul securității naționale, sunt strict și transparent stabilite prin OUG nr. 76/2016. În acest context, DGPI respinge ferm orice încercare de a implica instituția în dispute politice și reafirmă atât determinarea de a acționa cu echidistanță și profesionalism în misiunile încredințate prin lege, cât și deschiderea pentru o corectă informare, în limitele competențelor și potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată într-un răspuns al Direcţiei Generale de Protecție Internă (DGPI), pentru MEDIAFAX.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat sâmbătă că ministrul de Interne, Carmen Dan, a venit pregătită la CEx cu un dosar în care avea „xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat”, ceea ce indică faptul că „totul a fost bine pus la punct și regizat”.

„Eu am fost întotdeauna un om al dialogului, dar la cum s-au pus astăzi lucrurile în discuţie şi la cum a fost regia cu doamna Dan - care a scos din dosar xeroxuri cu SMS-uri şi WhatsApp-uri, convorbiri particulare între doamna prefect şi un domn secretar de stat, adică totul a fost atât de bine pus la punct şi regizat - şi nu vrea să renunţe la domnia sa, încât clar că acum e o breşă pur şi simplu între noi. Am întrebat: Doamna ministru, ne spionați? Ne urmăriți? Ne controlați mesajele, WhatsApp-urile?”, a declarat Gabriela Firea.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri