Emil Hurezeanu: Mi se par puțin excesive și abrupte angoasele lui Traian Băsescu

Data publicării:
hurezeanu-1

„Azi a prezentat niște concluzii cam trase de mânecă. Mi se par puțin excesive și abrupte angoasele domnului Băsescu. Povestea cu șomajul...Nu înțeleg, sunt mai mulți șomeri acum decât pe vremea guvernelor pe care le dădăcea? Există explicații. Elevii care au terminat liceul, nu au intrat la studii, s-au înscris, peste 20.000, la forțele de muncă. Au scăzut investițiile, asta mi se pare un indicator și mai îngrijorător, dar nu cumva e consecința aproape firească a recesiunii din țările spre care exportă România și din partea cărora România așteaptă investitori noi?”, a spus Emil Hurezeanu despre declarațiile președintelui.

„Nu spun că nu ar avea motive de criticat. Are motive să constante că acest Guvern nu e extrem de eficient. E un Guvern ros de disensiuni, unele se văd cu ochiul liber, e un Guvern care își recrutează personalul politic de vârf pe baze mai degrabă suspecte decât transparente. Nu s-au întâmplat multe lucruri în lunile de guvernare ale lui Ponta, dar să îl aud pe Băsescu după 23 de ani deplângând abandonul unui segment de autostradă ici colea, mi se pare ușor exagerat”, a subliniat el.

„Îi folosește exact la ceea ce spune că nu îi folosește. Își profilează rolul de interpret preocupat al grijilor oamenilor și adună atuuri, ași în mânecă. Va avea nevoie, își face o poziție în care va manipula mai ușor pârghiile de putere, de proiecte ale puterii în lunile grele ce vin. Are probleme cu politicienii, pe care îi consideră nedemni. Pe toți, mai nou”, a adăugat Emil Hurezeanu.

„În România se va face în continuare politică intensificat, urmează europarlamentarele, nu vor interesa pe nimeni, dar vor antrena energii, fonduri. Se va face politică în legătură cu cine conduce de fapt guvernul, cine va fi președinte, intrăm într-o perioadă în care se pot întâmpla multe. Și dreapta are nevoie de un sprijin, Băsescu e pregătit”, a subliniat el.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri