Eugen Teodorovici și Tudorel Toader merg joi la Cotroceni în locul Vioricăi Dăncilă

Data actualizării: Data publicării:
180904_ORLANDO_TEODOROVICI_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat miercuri că a fost delegat de premierul Viorica Dăncilă - care pleacă în vizită oficială în Spania - să onoreze, alături de ministrul justiției, Tudorel Toader, invitația la consultări transmisă de Palatul Cotroceni

180904_ORLANDO_TEODOROVICI_00_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Ţinând cont de invitaţia domnului preşedinte, adresată primului-ministru, de a merge mâine la o şedinţă la Palatul Cotroceni, la ora 11:30, cu toate că se cunoştea programul de vizite externe ale doamnei prim-ministru, totuşi invitaţia a fost lansată, iar în această situaţie doamna prim-ministru a decis ca la această reuniune să merg personal, alături de ministrul Tudorel Toader, astfel încât delegaţia de mâine de la Cotroceni va avea doi membri ai cabinetului, ministrul de Finanţe şi ministrul Justiţiei”, a spus Teodorovici. 

„Vom prezenta răspunsurile la întrebările pe care le are domnul președinte, răspunsuri pe care le putea afla și ieri, din ședința CSAT”, a declarat Teodorovici.

Joi, 6 septembrie, ministrul justiției, Tudorel Toader, ar trebui să anunțe și rezultatul selecției pentru postul de procuror-șef al DNA, în urma interviurilor avute cu cei șase candidați.

Pe de altă parte, răspunzând întrebării unui jurnalist, Teodorovici a admis că este posibil ca președintele să contramandeze invitația la Cotroceni, din moment ce nu merge cea căreia i-a fost adresată, adică premierul Viorica Dăncilă.

Citiți pe această temă: Klaus Iohannis o cheamă joi pe Viorica Dăncilă la consultări. Premierul pleacă mâine în Spania

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat, miercuri, că Guvernul a adoptat rectificarea bugetară, în ciuda faptului că CSAT nu a dat un aviz, ședința de marți fiind suspendată de președintele Klaus Iohannis. 

Reacția președintelui a fost deosebit de virulentă. Șeful statului a spus că executivul are o agendă paralelă cu cea a românilor şi acuză Guvernul că încearcă să abată atenţia opiniei publice de la problemele grave la care nu e capabil să găsească soluții. În consecință, Klaus Iohannis solicită public Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituțională pentru a verifica în ce măsură Ordonanța de urgență de rectificare a bugetului de stat pe anul 2018 îndeplinește exigențele constituționale de adoptare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri