Fifor: O decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor care încheie protocoale

Data actualizării: Data publicării:
170912_mihai fifor_MINISTRII_PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, spune că decizia de condamnare a lui Liviu Dragnea în primă instanţă la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare reprezintă „o decizie luată sub presiunea străzii, a unei părţi a presei, a serviciilor”, iar asta nu poate pune sub semnul întrebării bunul mers al României.

170912_mihai fifor_MINISTRII_PSD_02_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Coaliţia PSD-ALDE va duce până la capăt reformele începute pentru bunăstarea românilor”, a adăugat Fifor, potrivit News.ro.

Punerea în aplicare a Programului de Guvernare, în interesul cetăţenilor, nu va fi în niciun fel afectată de decizia luată de instanţă în cazul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, indiferent de cât de mult zgomot fac adversarii noştri politici”, a scris Mihai Fifor pe Facebook.

El vorbeşte de prezumţia de nevinovăţie de care Liviu Dragnea beneficiază până la sentinţa definitivă.

Le reamintesc tuturor că prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil sunt fundamentale pentru existenţa statului de drept. Aceste principii esenţiale pentru buna funcţionare a unei democraţii sunt garantate tuturor cetăţenilor României prin Constituţie. Un stat european asigură respectarea libertăţilor şi drepturilor fiecărui cetăţean, funcţionarea legală şi constituţională a instituţiilor statului. În ceea ce mă privește, am crezut și voi crede mereu în prezumția de nevinovăție a oricarui cetățean, ca principiu fundamental al oricărei democrații. Sunt și rămân ferm alături de președintele partidului nostru, Liviu Dragnea”, a adăugat ministrul Apărării.

Mihai Fifor anunţă că miniştrii, PSD şi Guvernul îl susţin pe Dragnea pentru a rămâne la conducerea partidului şi a Camerei Deputaţilor.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat joi la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, pentru instigare la abuz în serviciu. El a fost achitat pentru infractiunea de fals intelectual. Decizia instanţei supreme nu este definitivă.

Citiţi şi: Ce se va întâmpla după condamnarea lui Dragnea

                  Primul lucru care nu se va schimba după verdictul în cazul Dragnea
 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri