Firea e gata să îi dea în scris lui Ciolacu că dacă o lasă să candideze la Primăria București nu va vrea să fie șefă la PSD

Data actualizării: Data publicării:
gabrela firea si marcel ciolacu
Gabriela Firea a exclus posibilitatea de a folosi funcția de primar general pentru a prelua șefia PSD. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Gabriela Firea a exclus posibilitatea de a folosi funcția de primar general pentru a prelua șefia PSD. În acest sens, ea a propus un acord în interiorul PSD prin care candidatul la PMB să renunțe la pretenția conducerii partidului.

„În ceea ce mă privește am văzut de asemenea o altă discuție și o altă temere, că potențialul candidat la Primăria Capitalei și în cazul în care ar câștiga, indiferent de numele său, ar fi un potențial pericol politic pentru că ar emite anumite pretenții la președinția partidului.

Eu sunt dispusă să propun și să susțin orice moratoriu al candidatului devenit câștigător la Primăria Capitalei, un moratoriu în interiorul partidului prin care acel candidat câștigător își asumă să nu aibă niciun fel de pretenții politice în sensul preluării formațiunii politice, pentru că nu doar aici la noi ci și la alte formațiuni politice au fost astfel de discuții, să se valideze un candidat cu un potențial mai scăzut din punct de vedere politic și ca percepție publică, practic am simplifica lucrurile.

Eu una sunt dispusă să susțin orice fel de moratoriu prin care să se vadă buna credință, faptul că mi-aș dori să pot să muncesc pentru bucureșteni. Nu aș folosi Primăria Capitalei pentru o trambulină politică în sensul preluării unor funcții”, a declarat Gabriela Firea pentru B1 TV.

Ea a spus că este în continuare candidat la candidatură din partea PSD pentru Primăria Capitalei și aste este o onoare.  

„Probabil că încă se fac anumite analize, evaluări, ceea ce nu este rău. Ceea ce am adus eu în discuție este faptul că în cazul scenariului mai mult decât probabil de cuplare a alegerilor locale cu europarlamentare, timpul este foarte scurt. Timpul nu mai are răbdare. Va fi foarte greu și vom avea un start incert dacă se amână luarea unei decizii sau dacă aceasta se va lua foarte târziu pentru că vom avea un dezavantaj față de ceilalți competitori. În cazul în care funcția de primar general este inclusă în cadrul unei negocieri mai ample care vizează președinția, guvernarea, Senatul, Camera Deputaților nu este nimic rău nici în acest lucru și eu accept, noi ceilalți colegi suntem de acord și sunt convinsă că vor înțelege și cetățenii, doar că toate aceste lucruri trebuie să fie cât se poate de liber, sincer spuse, argumentate și acceptate de către toată lumea”.

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri